we will rock you!

.

.
13.09.2018 г.
ботевград
баскетбол, мъже
българия – франция 74 : 68
квалификация за worldcup-2019 china
***
вицеевропейската титла на мирела демирева ли беше онзи ‘августовски залп на аврора’, който даде старта на световната българска офанзива в спорта? като юношески мечти в роман на димитър димов се заредиха една след друга коя от коя по-славни победи и ухилени физиономии из зали и стадиони започнаха да изникват като snapshot-ве в профила на осмокласничка!
националният по футбол направи разбиващ старт в новия евро-формат на нациите и трайно засади ужас в сърцата на словенци и норвежци, колчем пред очите им се мерне екипа с балканский лев.
най-приятната новина, обаче, дойде на 13-ят ден от септември, който, този път, се оказа grand ‘кутсуз’ за френските национали по баскетбол. третите в световната ранглиста на fiba най-неочаквано спукаха гума за първи път в квалификациите докато се опитваха да стигнат до някой от балканските върхове около ботевград без да са питали юнаците в зажаднялата за високи гости местна ‘арена’. утре като минем дунава и на руснаците може да им дойде нагорно да устискат срещу нас, както сме набрали!
за наситеността на приповдигнатата спортна атмосфера в родината трябва да благодарим и на волейболните ни национали. финландия и пуерто рико вече го отнесоха, а не е изключено и още някой да намаже покрай тях. по този начин активите ни в колективните спортове отчасти ще компенсират скандалната разлика с постиженията на западната ни съседка, което трябва да ни е цел ‘numero uno’ завинаги.
очарователните грации на художествената ни гимнастика засега поддържат подпризови позиции, но ние тях си ги харесваме най-много. за нас те са шампионки ‘by default’. другите, колкото и да се стараят, не могат да ни влязат под кожата както и да танцуват ‘с’ или ‘без’ уредите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *