иде бодра смяна

.

787

.
04.09.2015 г.
тургу муреш, румъния
футбол, младежи
румъния (21) – българия (21) 0 : 2
квалификация за euro-2017 poland
***
снощи, около 23.30 ч. българско време, на стадиона в румънския град тургу муреш e регистрирано шокиращо спортно събитие с ярко изразен сензационен характер – българският национален отбор по футбол за младежи до 21 години най-неочаквано победи като гост румъния в квалификационен мач за европейското първенство през 2017-та в полша ! ! !
причините за инцидента се ‘разследват’, но още от сега може да се каже, че основна вина за случилото се имат както българските, така и техните румънски кандидати за членство в клуба ‘горд собственик на последен модел порше ‘кайен’.
най-напред трябва да бъде дебело подчертан факта, че първото попадение в наша полза паднало след един прекрасен пас не на някой друг, а именно на халфа на лудогорец александър василев. (къде ли ще да е видял как се раздават такива пасове? да не би пък от бразилските му съотборници в лудогорец? хм, възможно ли е? да не би пък да се опитва да им подражава? или пък добрият пример е ‘заразителен’? или просто преди известно време си е закупил нова плазма и редовно следи внимателно барселона по телевизията?).
споменаваме изрично тази ‘дребна подробност’ за да прибавим още едно необоримо доказателство в подкрепа на тезата за безспорната полза от включването на качествени чуждестранни играчи в съставите от родната а група. само изключително непрозорлив и разконцентриран анализатор би дръзнал да оспорва факта, че, заедно с натурализацията (ако по някаква случайност все още има фенове, които се съмняват в ползата от натурализацията, съветваме ги да погледнат резултатите на германския национален отбор), именно събирането в един отбор на истински талантливи футболисти от чужбина с млади български играчи, може да ни върне на европейската магистрала към редовни участия на големите форуми, където отново да заблестим с неотразимата светлина на победители! как биха се появили сериозни титуляри за мъжкия национален отбор, ако мачовете от нашата а група не достигнат поне средноевропейско ниво? това е невъзможно без ексклузивното участие на специално подбрани за целта висококачествени играчи от чужбина, способни да го достигнат тук, още в този живот!
другото съществено обстоятелство, около крайно необичайното за последните години събитие, е, че в 54-та минута домакините от румъния са останали с човек по-малко, след като техен играч е бил изгонен с директен червен картон за грубо нарушение. при така създалата се благоприятна ситуация, нашите национали са се възползвали максимално добре от предоставената възможност и са увеличили аванса си до 0 : 2 в самия край на срещата, което ни дава повод да се надяваме на една успешна като цяло квалификационна кампания.
приятна изненада, паднала като гръм от ясно небе насред тежкия махмурлук от опиянението по повод запомнящото се представяне на мъжкия национален отбор в неравната битка с арогантните викинги от по-предишната вечер, когато самозабравилите се скандинавци по най-безпардонен начин отказаха да се съобразят с изкусно татуираните епичните пана по крайниците на нашите представители и с цинично пренебрежение отнесоха трите точки към вечните ледени полета на северната си родина. (да им се чуди човек, как успяват да тренират в този студ!?)
***
(p. s. в края ще си позволим единствено да се обърнем към треньора на мъжките национали с едно скромно предположение – не си ли струва вече да се помисли сериозно за включването на александър василев в състава на мъжкия ни национален отбор? или ще изчакаме да загубим и от сан марино,  та чак тогава?)
***
(p. s. 2 както е добре известно на читателите ни, редакцията на saznc.com отблизо и с особен интерес следи спортните изяви на нашата любезна западна съседка сърбия, поради феноменалните й постижения, най-вече в колективните спортове. в тази връзка сме длъжни да информираме, че снощи, на стадиона в нови сад, сърбите са спечелили домакинството си на армения във футболните евроквалификации с 2 : 0 и вече са с положителен баланс, след като им бяха отнети точки, от страна на uefa, заради изстъпления на трудно контролируемата им публика по време на напрегнатия мач с русия. каква ирония само! най-русофилската страна в цяла европа го отнесе здраво точно заради ‘недружелюбно’ отношение на сръбските навиячи не към някой друг, а точно към руския национален отбор по футбол! вместо да полегнат приятелски или да извъртят едно взаимоизгодно равенство, например, те ги замерваха с най-разнообразни предмети! и на това ако му викат русофилство, какво е русофобия … по сръбски? те си знаят!
но ако продължават да се отнасят по същия начин и към другите гостуващи отбори, няма да им връзваме кусур! от информационния поток, поне засега, не са изтекли сведения за подобно развитие на мача с армения. оставаме в трепетно очакване за новите подвизи на сръбските фенове. отлична възможност, в това отношение, им предоставя започващото днес eurobasket 2015. успех при трошенето на зали и друга инфраструктура! покажете кои сте и какво можете момчета! я, колко седалки има за чупене, ритане и палене из залите по европата! не задържайте натрупания гняв вътре в себе си! не е полезно за здравето.)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *