честито прескачане

.

vote

.
всички изстрадали, но национално отговорни, електорални единици, отдали 15-тина минути от честния си и почтен живот в полза на акта на гласуване, вчера, на предсрочните парламентарни избори, могат да се поздравят с успешно прескочения трап на все по-отчетливо очертаващото се евразийско бъдеще пред очите им!
честито и на тези, които отидоха на риба, на гости и за гъби, защото бяха съвършенно спокойни и уверени, че разума, интелекта, образоваността и ерудицията без съмнение ще победят и без тяхното участие, така че с неявяването си, те постъпиха изумително мъдро и не създадоха излишни струпвания на гласоподаватели пред секциите, които можеха да доведат до сериозни спънки и пречки пред развитието на демократичните институции.
нееднокракто и по най-различни поводи в подопечния ни сайт, сме имали възможността да изразим възхищението си пред дълбоката народна мъдрост, от която се ръководят българските граждани-гласоподаватели и творци на съвременния политически живот, не само през периода на изборния процес, но и във всичките си начинания и постъпки. тази премъдрост е трупана с обич и грижа през вековете за бъдните поколения и нейните сочни плодове с времето ни се услаждат все повече и повече. разпространявана с неудържим младежки ентусиазъм от несъмнени обществени авторитети, тя беше инсталирана в главите на българския народ толкова презицно и успешно, че едва ли има земна сила способна да я премахне от там, и това е още една отлична новина, която ни кара да се чувстваме още по-уверени за утрешния ден.
‘българска работа’, ‘всички са маскари’, ‘един българин – хайдутин, двама българи – чета, трима българи – чета с предател’. да, наистина, какво би представлявал българският свят без онази всепроникваща вековна премъдрост, онаследена от нашите предци, водеща ни като пътеводна светлина в мрака на космическия хаос? едно тъжно и неуютно място за живеене, нямащо нищо общо с духовно издигнатата културна атмосфера в днешното ни отечество, когато всекидневно ставаме свидетели на поредното изкачване на поредния интелектуален връх в нашето обществено развитие! ето това би представлявала българия! но българският народ е мъдър, пък и с годините той помъдрява все повече, не давайки шанс на дребнотемието, тесногръдието и духовната ограниченост дори и минимален шанс за изява и развитие!
несъмнено, резултатите от вчерашните избори са още една допълнителна гаранция, че никакви остарели, назадничави или, не дай боже, непрогресивни политически формации, няма да ни отклонят от пътя на напредъка и прогреса и окончателната победа на здравите сили в слънчевата система. естествено, с влизането в парламента на отдавна утвърдени и заслужили политически фигури под нови абревиатури, ще настъпи разцвет не само на по-широкото използване на новите технологии във всяка сфера на обществения живот, но и ще се ускори превръщането им в инструмент за подобряване бита и всекидневието на най-широки слоеве от населението.
много скоро ние ще имаме не само чисто нови магистрали и таблети за всеки ученик, но и съвсем сигурно ще станем свидетели на основаването на голям български консорциум от компании, който ще снабдява родния пазар на горива с метан директно от  титан! това е съвсем сигурно и не подлежи на съмнение! както не подлежи на съмнение и перспективата като любима музика, на болшинството от широките народни маси, окончателно да се утвърди творчеството на войчех килер. да, такава е неизбежната картина на настъпващото светло бъдеще и живот по принципите на хармонията и красотата! още веднъж – честито!
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *