черен петък

.

0,,17723652_303,00

.
днес заради наводненията е един наистина черен петък за българия. този ден ясно показва колко ‘адекватно’ и ‘професионално’ си вършат работата всички служители, ангажирани с инфраструктурата на милата ни татковина. как по цел ден професионалисти от най-различни служби неуморно се трудят и дават най-хубавите години от живота си за … благото на хората. недояли, недоспали те са се посветили изцяло на своя професионален дълг – опазване живота и здравето на българските граждани. а това никак не е лесна задача.
професионалисти от висока класа, също като онези от строителния надзор в област варна, които нямат никаква вина за незаконното застрояване на едно дере, което незаконно застрояване от своя страна няма нищо общо с невижданото наводнение в аспарухово, понамокрило няколко позакъснели минувачи през тъмната част на денонощието, и едни други, които по една чиста случайност взели, че се поудавили. разбира се, виновен за смъртта на удавените е силният дъжд! кой друг би могъл да бъде?
те контролните органи да не са като зевс, когато им скимне да пускат и спират я дъжда, я вятъра. вярно, че имат доста големи … мм … възможности, но чак пък толкова! не бива да им се сърдим – и те имат семейства да хранят. е, може малко, но с мярка! докато на роднините на жертвите им поотмине ужаса от загубите. тогава всичко ще се поуспокои и ще потече отново по добре познатото корито на трудовия делник и ежедневните задачи и отново горчива пот ще се лее от челата на варненските администратори, които ще продължат да дават най-доброто, на което са способни за да направят живота си … ъъ … живота ни още по-безопасен и комфортен.
и тогава никакви проливни дъждове няма да има, и наводнения няма да има, и удавени няма да има. ще има само едно чисто и ясно синьо небе, топло и ласкаво черно море и всички строежи ще се изграждат според буквата на закона. а в новопостроените жилища и кооперации щастливо и безгрижно ще живеят техните внуци и правнуци.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *