ходене по мъките из молдова

.

5099741

.
21.07.2015 г.
орхей, молдова
футбол, мъже
милсами – лудогорец 2 : 1
втори квалификационен кръг за групите на шл (реванш)
***
българската футболна приказка ‘лудогорец’ е замразена. най-малко за 1 година. от молдовската снежна царица.
отбора сменя състава си и това му се отразява изключително негативно. шампионската титла най-вероятно също ще му се изплъзне и догодина, по това време, ще имаме възможността да съпреживеем емоциите около опитите на орлите от разград да ‘пробият’ в групите на лига европа. което, всъщност, е доста по-реалистично като очакване. пък и от финансова гледна точка, може да се осъществи без някакви особено големи инвестиции. като очаквания разход от близо 4 000 000 лева за кафу. при условие, разбира се, че отбора постигне нужната обиграност и достатъчно добра форма за да поразмести пластовете и в лига европа.
може би за мнозина тази прогноза ще прозвучи прекалено счетоводителски, но събитията в съвременния свят, за добро или лошо, в повечето случаи, са резултат именно от аритметични калкулации. пък и, от друга страна, време е към усилията за издигане на нивото на българския футбол своя принос да дадат и други отбори и градове. крехките плещи на разградчани едва ли биха могли да отсрамват цяла българия години наред. така че, берое – напред! варна – засега върви добре и не е изключен краен успех срещу динамо мн. това е положението … с движението на футболните мпс-та’. всеки ден – не е великден! животът продължава … ‘в смес от скръб и радост … при равновесни щастие и мъка … ‘
***
(първият читател разпознал творбата – оригинал, от която са цитатите в последното изречение, ще спечели специални поздравления от екипа на  saznc.com, както и признанието на редица други ‘посветени’ в тънкостите на учебното съдържание по бел за 10-ти клас.)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *