тежко сгромолясване

.

787

.
19.11.2013 г.
стара загора
футбол, младежи (21)
българия – словения 1 : 5
квалификация за euro-u21 2015
***
… и с какво заслужиха старозагорци, пък и всички ние, такава тежка спортна травма!? точно в стара загора, където националните ни отбори и състезатели винаги са получавали повече от радушен прием и мощна подкрепа, каквато и в софия рядко получават!? мигар някой е предчувствал предстоящата катастрофа и предвидливо е решил да освободи столицата от горещия картоф на конфузията за сметка на обрулената провинция!?
винаги след подобен резултат, оставката на треньора автоматично излиза на дневен ред, още повече когато идва след друга загуба, и то отново у дома.
не бихме искали да оправдаваме м. мадански, или пък да настояваме да остане на треньорския пост, но не по-маловажен е и въпроса, дали само оставката му би могла да донесе нужната промяна? с оглед на показаната игра става очевидно, че освен треньора голяма вина за провала имат и футболистите, които не само че не показват качества на истински професионалисти, но им липсва и всякакво желание за игра и мотивация.
впрочем, мотивацията на спортистите винаги е била, и винаги ще бъде, част от манталитета на отделния индивид, а манталитета за добро или лошо, е феномен, който се формира с течение на много години, и не може да бъде променен за една нощ, дори да е прекарана в компанията на най-готините и сексапилни чалгаджийки или горещи гърли.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *