тежък удар

.

61200448

.
по никакъв друг начин, освен като тежък удар, не бихме могли да определим събитията, протичащи в пфк ‘левски’ през последните 15 дни. фаталната пресконференция на н. сираков и ив. петев от 08.10.2013 г. изигра ролята на куршум, който успя да отстреля почти една дузина сини ‘зайци’.
нека се опитаме да изброим всички потърпевши до настоящия момент:
1. славиша йоканович
2. наско сираков
3. ивайло петев
4. иво тонев
5. тодор батков
собственикът на левски също загуби по някакъв начин, защото срещу него от дълго време се сипят критики от почти всички страни, дори и от средите на най-верните фенове на ‘левски’, а този тежък инцидент донесе на адвокат батков единствено и само допълнителни негативи, и дори го принуди да направи изявление, че не е изключено да продаде отбора. впрочем, по един необикновено злокобен начин негативи понесоха всички, свързани с българския футбол. свръхемоционалната реакция на няколко ултраси за няколко минути унищожи тримесечните усилия на футболисти и треньори и върна отбора в състоянието, в което беше преди началото на шампионата.
по никакъв начин не ни се иска, дори за миг, да допуснем, че зад всичко, което сполетя отбора на народа, стои някакъв предварително замислен план, целящ да препъне ‘сините’, и да ги извади от борбата за медалите в първенството. резултатите обаче, най-вероятно ще са точно в тази посока.
без съмнение има ситуации в спорта, когато, в следствие на неприемливо слаби резултати на един отбор, смяната на треньора е крайно наложителна и неизбежна, но по-уместният въпрос в случая може би е, дали беше дадено достатъчно време на сл. йоканович да направи от футболистите, с които разполага, отбор, какъвто той и всички привърженици са искали да видят на терена.
сигурно е също така, че мечтаният от всички ‘левски’ в никакъв случай не може да прилича на озни, който игра на 04.10.2013 г. на собствения си терен срещу ‘локо’ сф и успя да отврати и обезсърчи дори и най-големите оптимисти и доброжелатели.
сега, ако следваме логиката на последните събития, би трябвало да очакваме, че при повторение на такива мачове и новият треньор ще си тръгне от герена, точно толкова бързо и безпроблемно, както си тръгна сл. йоканович. в противен случай, ще имаме всички основания да смятаме, че причините за освобождаването на сръбския специалист, не са слабите резултати, а нещо различно. или че слабата игра на ‘левски’ срещу ‘локомотив’ сф няма напълно естествен произход.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *