едва забележимо ъпгрейдване

.

61200448

.
23.11.2013 г.
левски – литекс 4 : 1
***
единственият положителен ефект за ‘сините’ от тази победа е, че прибавят 3 точки към актива си и се доближават към лидера от разград. качеството на футбола, би могло да се определи като средно високо, и то по критериите на българския шампионат.
за ‘литекс’ вече сме се произнасяли неведнъж и не считаме, че отбора е направил достатъчно за да си променим мнението, но ще се възползваме от случая за да направим една прогноза, засягаща бившия треньор на ловчанлии хр. стоичков.
днес стана ясно, че към нашия футболен гений е отправена покана да заеме поста треньор на националния отбор на македония.
винаги и при всички обстоятелства сме подкрепяли и ще продължим да подкрепяме футболните изяви на хр. стоичков, защото ако има нещо, от което той със сигурност разбира, това е футболът. тук обаче съзираме една нова опасност нашата футболна легенда да бъде компрометирана, и в нов вариант да се повтори африканската му сага, този път на ниво национален отбор. без съмнение докато беше треньор на ‘литекс’ стоичков доказа, че е израстнал сериозно в треньорската професия, и ако се беше задържал на този пост, в лицето на ловешкия тим българия днес щеше да има ‘втори лудогорец’ и още по-качествен шампионат.
опасенията ни идват от това, че комбинацията от буйния нрав на ‘камата’ и, меко казано, не най-любовното отношение на македонските запалянковци към всичко, което носи в себе си прилагателното ‘български’, представлява твърде опасна смес, която при най-малкия повод лесно би могла да доведе до скандал, който от своя страна допълнително да влоши и без това не особено гладките отношения между българия и македония, а такова влошаване е последното нещо, от което имаме нужда в момента. от подобно развитие ще имат полза само недоброжелателите на българия и техните помагачи, които биха могли да намерят идеален повод за нови оплювания срещу нас, като същевременно невъзстановими щети ще понесе и един от най-разпознаваемите и уважавани българи по целия свят … за пореден път.
няма да има по-щастливи от нас, ако след престоя си начело на националния футболен отбор на македония хр. стоичков се оттегли постигнал 4 – 5 класирания на световно първенство за нашите братя, в следствие на което, те го изпращат с почести и фанфари – все едно е пряк потомък на александър македонски, а при звуците на българския химн от трибуните на стадиона в скопие вместо освирквания се чуват аплодисменти. тази, буквално утопична картинка, ни се струва изключително привлекателна, но дали точно хр. стоичков има подходящите качества на характера за да намери точното и балансирано поведение, което ще се изисква от един български треньор начело на македонския национален отбор?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *