свобода бг

.

87798172_1_171x132_prodavam-kazan-za-varene-na-rakiya-gr-gabrovo

.
възможността да имаш право на избор. гроздова или сливова.
слаба ракия е тази … свобода.
но е силно гориво. за двигателя. на простотията.
… не! българинът не пие без неоспоримо основателен повод – рожден ден, имен ден, края на работния ден.
и не без причина, ако трябва да бъдем честни. именно след такива многобройни усилени работни дни и безсънни нощи, мощно вмирисаният на парцуца и джиброва урина колектив на института ‘пияндурник’ успя да изкачи поредния научен връх. като резултат от дългогодишните му изследвания на бял свят се появи изключително полезен за работата на човешкия черен дроб ензим. по последни данни, ензимът-чудо увеличава скоростта на работа на жизненоважния за всеки алкохолик орган до 3 лит. ракия на час!
според проф. простакидис идиотикус, водещ специалист в областта на олигофрено-пияндурството, откритието ще даде нов тласък в развитието на глобалното пияндурско движение, позволявайки на всеки начинаещ или аматьор-пияндурник да достигне високите професионални нива на водещите цървули-пияндурници в световен мащаб.
вдъхновен от радостната новина и под благотворното въздействие на прясна шльокавица прочутата поп-фолк звезда чалгакис пияндурникус изпълзя изпод масата и пренаписа текста на известния войнски марш ‘край босфора шум се вдига’ в традициите на най-добрите пияндурски хитове и гавър-версията веднага се изкачи на върха на поп-фолк класациите:
‘коскоджам ти пияндурник аз пораснах без проблем.
много пъти съм повръщал и пълзял съм по корем.’
не по-малко ентусиазирани по същия повод се оказаха и активистите от ръководството на национално движение ‘нито ден без ракия’, които представиха на специална пресконференция новоприетата си стратегия за борба с кризата, която, освен че се отличава с мъдрост и далновидност, се състои от всичко на всичко три ключови компонента:
1. повече ракия
2. повече цигари
3. повече чалга
***
‘хубавите ябълки прасетата ги ядат.’ за какво и е, обаче, свобода на една ябълка? а на прасетата?
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *