психология на лука

.

sigmund_freud

.
каква ирония на съдбата!
ако след 20 или 200 години съвременна германия, респ. европа, окончателно се ислямизира и надене чалмите, бурките, фереджетата и шалварите, то това ще стане не на последно място и благодарение не на някой друг, а именно на изявени европейски феминистки-светици.
те до вчера самоотвержено, понякога буквално с голи гърди, бранеха правата си, а днес посрещат с грейнали лица и рози милиони наболи и изкласили бради, вярващи в подчиненото положение на жената, произтичащо, според дълбокото им убеждение, от божествените права дадени на мъжа от техния върховен морален авторитет.
с какви ли мисли ще се отправят тогава обратно към мивката в кухнята!?
дали ще си спомнят с какво трепетно очакване са поемали в ръце последния брой на ‘ню йорк стар’ с колонките на кери братшоу за да научат как по-оригинално да развиват стила си!?
дали ще успеят да скътат нейде из гънките на пеньоара някое овехтяло кадро на сара джесика паркър за да й се кланят и молят вече като на истинска икона в кратките мигове от почивката между тупането на килима и сълзите от лука, съвсем навреме избликнали за да се смесят със сестрите си от морето на един спомен.
споменът за блажените времена, когато всяко второ сладко дупе не само беше водещ психолог, но и с едно … завъртане сваляше света в краката си!?
ще се намери ли подходящата манивела за да се завърти отново този двигател за безметежно битие по партита, купони и модни дефилета!? …
казва ли ти някой! пък и смее ли да пита човек!?
***
откъс от непубликуваните съчинения на пра-пра-внучката на тайната секретарка на з. фройд
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *