продължението

.

5099741

.
21.08.2015 г.
пирин бл – лудогорец 0 : 3
***
малко бавничко, и може би една идея по-мудничко отколкото на всички ни се иска, но все пак, така или иначе, българският клубен футбол неотклонно пълзи към по-добрите си времена, по-доброто качество на футбола и по-качествена инфраструктура. срещата в благоевград потвърди в една или друга степен скромния прогрес във всички направления. стадионът в благоевград притежава необходимия потенциал за инфраструктурно ‘ъпгрейдване’ и развитие. самият регион на югозападна бълтария е най-перспективният за развитие във всяко отношение. въпрос на време е да се появят и достатъчно сериозни спонсори и инвеститори, които да развият местния ‘пирин’.
на моменти в играта и на двата отбора се забелязваха красиви, висококачествени, чисто футболни изпълнения, благодарение, разбира се, преди всичко на бразилските попълнения на шампионите. ако последните се развихрят и заиграят с 80% от пълните си възможности, първенството ще стане изключително подтискащо и депресиращо за претендентите. впрочем новите звезди на разград ще имат възможността да демонстрират целия си потенциал относително скоро по времевите измерения на футболните цикли, по-малко от година до следващите мачове от квалификациите за шл! там ще им е малко по-трудно отколкото срещу пирин. по-трудно дори от тазгодишната молдовска драма с милсами.
най-радостното в цялата история е, че към групата на истинските футболни отбори – лудогорец, берое, черно море, литекс, левски и славия би могъл да се присъедини и пирин. достатъчно е отговорните фактори в клуба да се ‘поразровят’ чрез скаутите си малко по-внимателно из групите на бразилия, аржентина и другите латиноамерикански държави. току-виж изведнъж на футболната ни карта се появил ‘втори лудогорец’. не са чак толкова невъзможни за осъществяване подобни планове, нужно е само малко ‘по-набито’ за потенциални таланти око.
за лудогорец, какво? след домакинската победа миналата седмица, отборът се превръща в това, за което направихме подробна прогноза в една от предишните ни публикации – тежко препятствие пред съперниците. разходката на разградчани до шампионската титла продължава без неприятни изненади и неочаквани обрати.
rate by saznc.com  –  6,3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *