провален поправителен

.

5099741

.
04.03.2015 г.
купа на българия
литекс – лудогорец 0 : 0 (първа четвъртфинална среща)
***
след вчерашното безлично равенство в мача с ‘ловеч’ от безмилостната европейска машина за футбол на шампионите се дочу пронизително изскърцване. забиването му като игла в слуха на разградските фенове започна ударно още след края на срещата за първенство, отново с ‘литекс’, и след неочакваната загуба, която ‘лудогорец’ успя да постигне по най-безславен начин.
за разградчани това ‘шампионско’ начало на пролетния полусезон е истинска изненада, граничеща с шок и за специалистите, и за любителите. още по-трудни стават за обяснение нещата, ако бъде взет под внимание и факта, че ‘литекс’ се лиши от услугите на двама от основните си играчи в лицето на менди и джордан. както вече споменахме в една наскорошна публикация, във връзка с началото на пролетния дял от първенството, ловешкият отбор ще бъде ‘интересна картинка за наблюдение без тези двама играчи’ е, наблюдавахме ги и видяхме, че макар и да не изглеждаше особено впечатляващо, играта на ‘оранжевите’, все пак, се оказа на достатъчно високо ниво за да победят шампиона, в мача от първенството, и само след два дни да му ‘извъртят’ един равен за купата като ‘едното нищо’!
ако трябва да бъдем искрени, би трябвало да кажем, че далеч по-интересни са причините за слабата игра на разград, отколкото частичните успехи на ‘литекс’. не че включването на няколко млади български футболисти във водещ отбор от а група, какъвто несъмнено е ‘литекс’, не ни прави приятно впечатление, но за всеки футболен реалист е безпощадно ясно, че с една отделна победа, пък било то и срещу шампионите, нещата далеч не свършват, а напротив – тепърва започват. (дано в бъдеще тези млади играчи наистина да се превърнат в главни действащи лица в българския футбол – със сигурност няма да има по-щастливи от всички жители на провинцията, ако това се случи, но за сега ще трябва да се задоволим с трепетливо очакване в рамките на умерен оптимизъм!)
за ‘лудогорец’ – дано слабото начало да не е някакъв изкусно подготвен план за изкуствено повишаване на интереса към първенството след едно допълнително ‘завързване’ на развръзката с цел увеличаване броя на заинтригуваните от клубния ни футбол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *