почти сензация

.

5099741

14.07.2015 г.
лудогорец – милсалми ( молдова )  0 : 1
втори квалификационен кръг за групите на шампионска лига
***
това е положението! след ловешкия резил на литекс през миналата седмица с латвийския йелгава, новият европейски поход на лудогорец в шампионската лига през този сезон също се очертава като доста проблематичен, за разлика от  миналогодишния, а освен всичко друго може и въобще да не се състои. феновете на извънстоличния футбол пък, рискуват да си лепнат някоя лятна пост квалификационна депресия, ако злите козни на същата жестока участ се стоварят безмилостно и върху ‘последните’ ни чаяния за нова европейска слава берое и черно море.
голямата интрига, разбира се, беше изясняването на въпроса, как ще изглежда лудогорец без безяк, бард, кейсара, абало, и марселиньо ( последният отсъстваше само за този мач поради наказание ) и футбол с какво качество ще предложат шампионите. ами не изглежда добре! поне в този мач. дано да е само в този …
отборът не само не е във върхова форма, но и играта му няма почти нищо общо с онази, от миналогодишната европейска епопея. ( така или иначе тя ще е неизменното мерило за състоянието на ‘орлите’. докато не бъде сътворено нещо още по-велико. как точно обаче – за сега не е ясно! )
шокиращото попадение на гостите в края на първото полувреме е само едно поредно доказателство, че във футбола териториалното превъзходство и превъзходството във владеенето на топката не е гаранция за успех.
милсалми един такъв отбор, разбираш ли … хем не може да е достоверен показател за състоянието на по-сериозните отбори, хем ако го “изтървеш” ( особено при някой ъглов удар ) и му позволиш “да си разиграва коня”, можеш да си навлечеш неприятности … аслъ все молдовски национали майнольо!
както винаги, в такива случаи, остават мъгливите надежди за успех в реванша следващата седмица. ако не се получи, европейският футбол може да си има нов герой. този път – молдовски.
а. асенов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *