полетът на орела

.

5099741

.
16.08.2015 г.
лудогорец – локомотив пд  1 : 0
***
‘всеки ден не е великден!’ и ‘мач с мач не си приличат!’ са стари и издържали проверката на времето народни мъдрости. а съмнения в мъдростта на българския народ не си позволяват да изразяват открито дори и най-големите педанти на словото у нас.
няма да е съвсем лесно новият състав на шампионите да се сработи досатъчно добре и да заиграе така, както предишният dream team. въпреки това, потенциалът му е не по-малък и за напред тепърва ще има да се вихри из родните и европейски терени, а пушилката още дълго ще се стели над тях, извайвайки причудливите форми на един  незабравим спомен на домакините.
този мач беше само първата малка крачка по пътя на най-качествения футболен клуб у нас към трайното окупиране на върха. един намек, едно загатване, за възможностите му. в крайна сметка, по всяка вероятност направените инвестиции ще предизвикат нови масови евро-вълнения сред народа и на софиянци може пак да им се наложи да си купуват билети за да гледат новата постановка на ‘белия балет’ от мадрид, но … на живо от националния стадион ‘васил левски’.
солидна подкрепа получиха и тези, които стоят зад твърдението, че най-важната предпоставка за успех във футбола са … качествените футболисти. ако количеството им е достатъчно, фигурата на треньора не е от такова решаващо значение.
като сянка от лек укор би могло да се изтъкне обстоятелството, че победата на зелените трябваше да бъде с поне два гола разлика, а това неубедително 1 : 0, но в следващите мачове ще имаме удоволствието да се насладим и на такива резултати.
ще си позволим, освен това, да отбележим, че днес и ал. василев направи изключително добро впечатление с играта си и даде сериозна заявка да  се изтупа с националния екип.
а иначе, полетът на орела набира височина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *