още колко?

.

61200448

.
30.08.2015 г.
левски – пирин бл  0 : 0
***
хубава е новата трибуна на ‘герена’. когато я открият, ще е още по-хубава. а най-хубава ще е, когато се напълни! с фенове, дошли да подкрепят сините в … решителен мач за преминаване в следгруповата фаза на шампионската лига!
обаче най-напред ще трябва да победят ‘пирин’. ‘пирин’ благоевград. и някои други. поне с един гол! с един-единствен гол! достатъчен ще е. но … някой трябва да го направи … някой …  ‘кой?’ … е въпросът.
същото се отнася и за ‘лудогорец’.
нека сега някой друг да се опита да си представи, как би изглеждала ‘а група’, ако ‘лудогорец’ играе слабо! как би изглежда? не изглежда! няма я! няма ‘а група’ без ‘лудогорец’! т. е. без истински силен отбор, без значение кой. ако ще да е и ‘калпак’ овча могила! каква е ‘а група’ без силни отбори? поне един!!! каква? правилно – слаба! за какво ни е слаба ‘а група’? кой ще я гледа? никой! и като не гледаме ‘а група’, какво ще гледаме? английската ‘премиър лийг’? и после какво, какво следва? ще гледаме английски футбол, английски хокей на трева, английски … докато накрая се превърнем в … англичани, докато изчезнем! защото – известно е, с каквито се събереш – такъв ставаш! и защото съвременният футбол много отдавна не е локален, т. е. местен. той отдавна, много отдавна е глобален!
българските футболисти от ‘а група’ трябва да играят със силни футболисти! за да им подражават. добре, да се опитват да им подражават. да играят като тях. да се опитват да играят като тях! да попиват всичко, което виждат. колкото могат, но да се опитват! не можеш да постигнеш нещо, без да се опиташ да го направиш! за да  имаш отбор като ‘барселона’, трябва да имаш играчи като меси! и ако подобните му са извън българия, трябва да ги ‘внесеш’ за да си на ниво! поне колкото глория! но по-добре колкото ‘барселона’.
… а за да сте на едно ниво с качествената публицистика, не отсъствайте прекалено дълго от страниците на saznc.com!
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *