каква ‘изненада’!

.

10118

.
23.09.2013 г.
цска – литекс 1 : 0
***
както вече правилно и точно прогнозирахме литекс е хванал влака за дъното на таблицата и бодро приближава средата. за съжаление, точната прогноза не ни носи особено удовлетворение, тъй като ставаме свидетели на едно логично пропадане, без почти никакви шансове за обрат. безидейността в играта на ‘оранжевите’ е толкова очевидна, че за преодоляването и ще са необходими поне няколко години. (какъв наивник! – б. а. 26.10.2018 г.)
още веднъж искаме да подчертаем, че е жалко и тъжно да се наблюдава провалянето на един многообещаващ отбор какъвто беше ‘литекс’, докато негов треньор беше хр. стоичков. по онова време се виждаше ясно как постепенно тима навлиза във все по-добра и по-добра форма и … точно тогава започна сагата с ‘цска’.
минава ни дори мисълта, че някой сякаш нарочно подмами ‘камата’ да напусне ловеч и да развали започнатото, печелейки по този начин и намаляване броя на сериозните си съперници. сега в шампионата ни има само 3 стойностни отбора: ‘лудогорец’, ‘ботев’ и ‘левски’ (плюс претенциите на ‘локо’ пд).
ако към тези три се беше присъединил и ‘литекс’, нещата щяха да придобият съвсем приличен вид. уви, както често се случва по нашите земи, някой пак ни ритна пясъчния замък! държим да отбележим също така, че при цялото ни уважение към зл. загорчич, считаме качествата му на треньор за недостатъчни, ако целта е подопечният му отбор да се задържи в челната тройка.
възползваме се и от неприятния повод, който ни дава ‘литекс’, да кажем и две думи за ‘славия’. разочарование. поредното. може би онзи наш колега, който преди 20-тина дни изказа мнение, че вече е време ‘локо’ сф и ‘славия’ да преживеят своя катарзис и да поиграят една година в ‘б група’, има право. тогава, никак не ни се искаше, а и не ни се вярваше, че ‘славия’ заслужава подобна участ, но днес сме склонни да размислим. след апатичната игра срещу ‘литекс’ и почти позорното равенство с ‘любимец’ е ясно, че през този шампионат нищо, заслужаващо внимание, не може да се очаква от ‘славия’.
дано поне ‘локомотив’ пд успее да се присъедини към водещите три отбора, достигайки до максимално добра форма. желаем им успех, защото имат желание, а на белите пожелаваме – да им се появи желание за игра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *