от чисто любопитство

.

donkey

.
въпреки че, както е добре известно от множество издържали проверката на времето житейски мъдрости и почти научно доказани истини, любопитството не винаги влиза в ролята на особено ценно и положително качество от човешкия характер, списващият този блог, твърде често не може да устои на изкушението и задава някои доста неуместни и сякаш изникнали от нищото въпроси, чиято поява е трудно да бъде обяснен с помощта на конвенционалните езикови средства, и по такъв начин поставят запитаните в малко странната ситуация да се чудят как въобще такова мислене е възможно, и дали изобщо си струва човек да обръща внимание на подобни ‘ексцентричности’.
точно такъв е и случаят с тази публикация, в която като че ли без някаква специална причина се появява един малко странен наглед въпрос, ни в клин, ни в ръкав, без непосредствена връзка с конкретно събитие или повод, но със сигурност упорито и досадно човъркащ съзнанието на мнозина ‘ненормалници’, захласващи се по новини от рода на тази за някаква космическа сонда, която видите ли, някак си прелетяла около 5 000 000 000 км и успяла да изкара на кадро най-отдалечената планета от слънчивата система, пък то там, на плутон де, имало … планини! ти да видиш! кой би могъл да очаква? планини на плутон! всички си мислехме, че и там на пазара присъстват вече отдавна утвърдените марки ‘бира-скара’, ‘хайван пазар’, дупки по пътищата и разтърсващи телевизионни толк-шоута, задълбочено тематизиращи около вкусовите качества на шкембе чорбата, пък то … кво било! язък за ракетното гориво, ама нейсе!
та, като стана въпрос за скара, в съзнанието ни мигновено изплуваха най-разнообразни картини на земни наслади и всякакви хем блажни, хем блажени соматични усещания. и ей на, тук, точно в този момент, отново се намеси пустото му любопитство и ни заръчка така, както амбициозна съпруга ръчка мъжа си да предприеме по-радикални мерки за професионално развитие, да попитаме четящите блога, как точно, аджеба, си представят пълното щастие и райския живот, ако и когато им се случи да се поотплеснат от тежките си ежедневни кахъри и позамечтано да изпуснат дима от някоя и друга ‘davidoff’.
да, наистина интересно, с какво бихте се занимавали и как бихте прекарвали времето си, ако вече сте сколасали да купите апартаменти и на децата, и на внуците, оженили сте ги, а второто правнуче другата седмица ще се запише за редовно обучение в ‘международни отношения’ в туй … харвард ли беше, там, кво беше?
пусто любопитство! ко да прайш, чуещина, ни мож гу задържа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *