от париж с любов

.

rollandGarros

26.05.2015 г.
париж, франция
тенис, жени
сесил каратанчева – елена янкович 2 : 0
‘ролан гарос’ първи кръг
***
не веднъж, в този блог, сме изразявали изумлението си от многобройните и трудно обясними  успехи на сърбите и в колективните, и в индивидуалните спортове.
днес, обаче, логиката частично отново влезе в ритъм и българия частично успя да компенсира огромното си изоставане от западната си съседка.
в този смисъл, няма начин saznc.com да не отбележи едно историческо спортно събитие, каквото е днешната победа на завърналата се в лоното на родния спорт талантлива тенисистка сесил каратанчева. победата над бившата номер 1, в световната тенис-ранглиста, елена янкович е дълго чакана и още по-сладка след като на същия турнир преди 10 години двете тенисистки отново играха една срещу друга. тогава, на четвъртфинала, каратанчева загуби, и на всички ни се наложи да преглътнем поредния горчив хап на поражението. с днешния реванш на сесил сме отчасти ‘възмездени’ и удовлетворени. още повече, че ако трябва да бъдем съвсем откровени, надеждите на повечето български специалисти в женския ни тенис, преди години, бяха свързани именно с каратанчева. следователно, не всичко още е загубено!
***
ако към горното радостно събитие прибавим и няколкото поредни победи на волейболните ни национали над сърбия, макар и в приятелски срещи, бихме могли със задоволство да констатираме, че въпреки временните обществено-политически и отчасти икономически проблеми и затруднения, страната, все пак, се движи напред и не отстъпва от завоюваните позиции.
така че, още една бира, моля!
а. асенов