от мездра до европейския връх и обратно

.

00442195

12.07.2015 г.
талин, естония
лека атлетика, младежи
димитър ценов – първо място
европейско първенство, 3000 м. steeplechase
***
димитър ценов е името на най-новия лекоатлетически шампион на българия!
дисциплината – 3 000 м стийпълчейс.
след като на 20.06.2015 г. ценов спечели европейска титла от континенталния шампионат в стара загора ( макар и втора лига ) в бягането на 1500 метра, ( няма и месец по-късно ) той отново разби конкуренцията на европейската сцена и вдъхна нов, мощен импулс за живот на почти колабиралото ни национално самочувствие в леката атлетика.
и така, в отсъствието на сериозни успехи в необявеното състезание за медали и титли между българия и сърбия ( приоритетна тема за най-разнообразни публикации и предмет на особен интерес от страна на saznc.com ) днес татковината ни се сдоби с още една ‘малка’ индивидуална победа в актива си.
макар и с няколко дни закъснение ( към момента, за съжаление, редакцията на  saznc.com  все още не може да си позволи лукса да се посвети изцяло на работата в блога, главно по причини от финансов характер ) любимата балканска спортно-хуманитаристична медия, все пак, с нескрито задоволство и чувство на дълбоко удовлетворение сколаса да информира читателите си за великолепната новина, долетяла от толкова далечната ни и географски, и цивилизационно прибалтика, с трепетното очакване подобни събития да станат скучно ежедневие и обичайна рутинна практика.
по повод на радостното събитие към официалния списък с почетни наздравици край медни казани, дълбоки изби и теферичи, по села и паланки из любезното ни отечество, от днес, т. е. от 12.07.2015 нататък, можем да добавим и името на уникалния и неповторим член на клуб ‘атлет’ ( гр. мездра ) димитър ценов, който, освен като национален рекордьор в дисциплината, може съвсем достоверно да бъде титулуван и като ‘европейски шампион’! дай боже всекиму!
а. асенов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *