нов сезон – нов късмет

.

250116041435showimage60040015151515151515.aspx

.
17.07.2015 г.
славия – локомотив пд 3 : 0
***
освен с намален брой на отборите в ‘а група’, началото на новия футболен сезон започна и с чувствително намален ентусиазъм и очаквания, граничещи с откровен и неприкрит скептицизъм не само от страна на публиката.
(не беше ли логично преди самия мач да видим нещо като … айде да не е чак някаква свръхразточителна церемония по случай започването на новия футболен сезон, но едно малко концертче за настроение, може би дори мажоретки или балетче? ами председателят на ‘бфс’ защо го нямаше на откриването на първенството? кратко словце, така, само няколко думи без претенции за нещо общо с тържествената византийска проза …  с какво е зает? а да, вярно! то пък нямаше откриване! ми що пък не? можи пък, тъй, да са пустигнат по-добри ризултати! а дано, ама … )
едва през второто полувреме, след отбелязването на първия гол (и след настъпилото минимално намаление на температурите) духовете на терена се пораздвижиха, и то изцяло за сметка и благодарение на славия.
едно перфектно центриране на янис карабельов, сложило топката на главата на ивайло димитров за първия гол, много тънко залъгващо движение в бразилски стил от страна на жереми манзоро, последвано от часовникарски точно подаване между двама бивши защитници на червения гранд, довели до класическото 3:0, са най-важните за отбелязване моменти.
***
p. s.
с риск да банализираме обществената дискусия, относно нивото на българския шампионат, до рутинно мрънкотене, ще си позволим отново да напомним, че единственото възможно решение на проблема е обединяването на футболните първенства на българия, сърбия и евентуално македония. като преди това, разбира се, бъдат взети всички необходими мерки за предотвратяване на нова балканска война, а от там и нова трета световна, предизвиквайки по един такъв изключително нелеп начин светът да изгори в пламъците на ‘gehennae incendiis’.
в противен случай, ако не се направят някакви дълбоки и радикални промени, догодина шампионатът може да започне и с … 5 (пет) отбора. е, тогава ще стане наистина интересно! всичко ще бъде под контрол, изненади-никакви, а най-голямата интрига – кой пръв ще изпълни ‘център’.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *