новите приключения на петевата чета из световнио футбол

.
World-Cup-2018-logo
.
06.09.2016 г.
софия
футбол, мъже
българия – люксембург  4 : 3
световна квалификация
***
както си вървеше тихо и спокойно мачът, изведнъж … какво му стана на рангелов … такъв здрав шут изтряска в 16-та мин. от около 30 м., точен, неспасяем. ти да видиш! рано-рано дърпаме резко в световните квалификации! бре!
публиката леко втрещена, от такова истински мъжкарско изпълнение, в първия момент секаш не може да поверва, че толкова скоро повеждаме и то с такъв гол – чист, от игра …
г. миланов, пък, като видя що стори бачо му митьо, речи дан’ остани по-отдире в юначествата и в 42-та също издумка един снаряд, а чи нацели люксембургската грида. после какво стана? къде 60-та мин. нещо се обърка, та ни набутаа 2 (два) бързи гола. добре, че марселиньо намери пролука между краката на люксембургски защитник, та и вратарят им не можа да я види и тъй изравнихме. а после отново им го забихме. после пак захвърчаха шамари, но нашият изплющя за последно, та се свърши лютата битка и сме в групата първи. ти да видиш! чиляк да са изкара на кадро с такава таблица, че да показва на внуци и правнучки, какво е чудо станало в туй лето господне.
ако някой, пък, върл махнаджия реши да чете таз победа за дребна, нека да чуй, че наште ‘душмани’ хич не са от люксембургската ‘а група’, ами тичат по френски, белгийски и германски терени, тъй че направо пиши го – играхме със сборен отбор на европа.
апропо, марселиньо (‘лудогорец’ рз) вече е в националния отбор. още едно добро начало. вероятността за повторение на неприятната среща с японските нинджи от началото на юни леко намалява.
не зад гори тилилейски, обаче, в коварен капан подредени дебнат французи, холандци и шведи за кръв настървени. как ли ще ги сборим?
***
07.10.2016 г.
париж, франция
футбол, мъже
франция – българия  4 : 1
световна квалификация
французите хич да не си мислят, че са направили кой знае какво! победата им дойде най-вече благодарение на нашето великодушие и човеколюбие. и понеже българският народ е милостив и никога няма да допусне на съвестта му да легне тежката отговорност за окончателното комплексиране на една водеща европейска нация заради някакви преходни и суетливи футболни мераци. виж, ако напълним националния с бързоходни африканци и други екваториални или тропически мускулни маси има да бият център през 5 мин. и ще останат без кръст да вадят кълбото от мрежата …
така де, ние добре съзнаваме отредената ни от пророчествата на баба манга нерадостна роля на боксова круша за по-развитите народи и те само могат да са ни благодарни, че още ги търпим.
търпим, ама като ни кипне келя … ше ти се не види и футбола и чудото!
***
12.10.2016 г.
още едно важно уточнение
поради извънредно нещастното стечение на обстоятелствата около изхода от последната ни квалификация с швеция, ръководството на сайта беше подложено на непознат по размера си психологически натиск от страна на влиятелни недоброжелатели на всички видове български общонационални каузи с цел преустановяване на обнародването в публичното пространство на всякакви понататъшни стратегически планове и/или методически указания за развитие на българския национален отбор по футбол.
за съжаление, моментното финансово състояние на компанията не позволява поддържането на по-съществена съпротива срещу такава мащабна по размерите си офанзива.
вследствие на горепосочените обстоятелства екипът на saznc.com е принуден да преустанови временно отразяването на представителната ни гарнитура в настоящия квалификационен цикъл.
***
13.11.2016 г.
софия
футбол, мъже
българия – беларус  1 : 0
световна квалификация
втора победа в групата. не е много, но като се имат предвид пропастта, която имат да запълват пред себе си националите ни, беше просто задължителна.
***
25.03.2017 г.
софия
футбол, мъже
българия – холандия  2 : 0
световна квалификация
трета победа и то не срещу кого да е, а срещу холандия! (доволно голям глъток студена бира!) това вече е нещо сериозно! като че ли някак си сме сред кандидатите за финалите на световното. или нещо от този род.
***
09.06.2017 г.
борисов, беларус
футбол, мъже
беларус – българия  2 : 1
световна квалификация
… е нямаше да е честно да сгазим всички наред! нито много далновидно. класическа заблуждаваща маневра под формата на тактическа загуба за заблуда на противниците. нищо фатално! в края на август … какво ше ги прайм’ шведите!
***
31.08.2017 г.
софия
футбол, мъже
българия – швеция 3 : 2
световна квалификация
кв’о шe кажете, а!? три чисти гола от игра срещу швеция! даже и да не се класираме – удовлетворението остава! 50 години без победа срещу трите корони … ! не е шега работа! колко пъти сме си  … са ни ‘вгорчавали живота’ … , обаче сега таз световна тренировка …
холандците какво ще ги правим в неделя?
***
03.09.2017 г.
амстердам, холандия
футбол, мъже
холандия – българия 3 : 1
световна квалификация
хм, малко неочаквано оправихме настроението на оранжевите. и с това цялата сага поприключва.
и все пак, този квалифакационен цикъл като цяло беше доста по-добър в сравнение с предишните изпълнения, така че – до следващите ни футболни победи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *