нова кгб-коалиция пред спретване

.
d348d6309ee4c333d4378f83a1764c51
.
цв. цветанов пред btv: ‘няма да разчитаме на реформаторите!’
такова резко и категорично заявление е направил бившият вътрешен министър, окрилен от успешната промоция в парламента на повече от приятелски настроената към управляващата в москва кагебистка върхушка – наскоро родената, но вероятно старателно планирана и прецизно клонирана, политическа формация, носеща подвеждащо родолюбивата абревиатура абв.
такава новина от най-викоко място, предопределя понататъшната съдба на българия, която вече е на път да се обзаведе с поредната кагебистка коалиция, сега в малко по-различен вариант и състав. вероятни участници ще са: герб, абв, дпс и евентуално ббц (за по сигур!).
с този акт на политическо кръвосмешение, на българската политическа сцена ще се появи поредната партийна малформация, а последиците от “управлението” й най-вероятно ще ни забият още по-дълбоко в дъното на чуждия слугинаж и блюдолизство. путин може да бъде спокоен за слугите си в територията българия. засега на хоризотна не се задава опасност от някаква сериозна конкуренция за абсолютната му власт, а перспективите да получи още едно кученце в кучкарника са повече от добри.
за съжаление, перспективата българия да остане в плен на текезесянско-казармения комунизъм, замаскиран под фалшивите формулировки ‘плавен преход’, ‘стабилна демокрация’ и ‘свободна пазарна икономика’, в следващите 50 години, също е не по-малко очевидна.
за тези от нашите читатели, които все още не са убедени докрай в ‘предимствата’ на това да бъдат управлявани от бивши висши кадри на тоталитарни режими, бихме препоръчали да се опитат да намерят отговора на следния въпрос:
‘коя е онази страна, чиито граждани живеят с убеждението, че винаги когато поискат, могат да обсъждат открито уместността на даден закон или правило, без да се страхуват, че биха могли да изпитат известни ‘неудобства’, свързани с подемането на подобна дискусия, или ако, не дай боже, изкажат критика към управляващите, независимо кои са те?’
не е ли логично да се очаква, че добрите приятели на путин в българия, по всяка вероятност ще се държат по същия начин, по който го направиха украинските им ‘друзя’, во главе со таваришч янукович? а, какво означава това? нещо изключително просто и елементарно – излизане на българия от ес и запокитването й в путинския евразийски съюз! абсолютно сигурно е, че такива заявления са правени многократно от не един и двама членове на абв съвсем открито и публично.
удивителното в случая е, защо по време на безбройните предизборно – медийни изяви на абевистите, нито един от великолепните телевизионни водещи не им зададе най-логичния въпрос, касаещ политическото им битуване: ‘как точно считате, че ще бъде най-удачно българия да напусне ес, и по какъв най-бърз начин да стане пълноправен член на евразийския?’
ако трябва да бъдем докрай откровени, би следвало да признаем, че не сме напълно сигурни, дали този въпрос не е бил зададен. причината е проста – не ни е възможно да изслушваме титаничните речитативи на абв-ръдоводството. те са прекалено извисени, философски задълбочени и черезчур високоинтелектуални за простосмъртни гласоподаватели като нашего брата.
от друга страна сме сигурни, че ако е бил зададен и отговора е бил положителен, в смисъл “да, българия трябва час по-скоро да напусне ес и да подаде молба за членство в евразийския!”, то това на мига би се превърнало във водеща новина, и за него биха узнали дори селските магарета. не си спомняме за такава новина.
това, както споменахме по-горе, може да означава две неща:
1. такъв въпрос не е бил зададен. бихме искали да знаем защо? да не би теле-водещите да са били сигурни какъв ще е отговора и затова са счели за излишно да го задават? в такъв случай, те са пропуснали да чуят това, което редовите абевисти си повтарят като молитва. ако пък са го пропуснали, какво или #кой ги е накарал да го направят? може би целта е била, около този фундаментален казус да не се вдига излишен шум точно преди изборите. той би могъл да разубеди някои колебаещи се избиратели в порива им да гласуват за абв.
2. въпросът дали българия трябва да остане член на ес, е бил зададен, но по някакви необясними причини, отговорът е бил положителен. в такъв случай, би било интересно да проследим как точно ще бъде обоснована нуждата и доразвита идеята за излизане на страната ни от европа.
сигурни сме обаче, че великолепната фантазия, която феновете на кгб обладават, ще им помогне да се справят с тази нелека задача, предвид на почти вековния опит, който притежават при справянето с най-разнообразни трудности. те всички са доказани професионалисти, калени в не една и две битки с коварния мпериализъм и човеконенавистния каптализъм.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *