безславно рутинно

.

61200448

.
28.09.2013 г.
славия – левски 0 : 1
***
най-голямата полза за ‘левски’ от този мач е, че го спечели. в началото сините не бяха много убедителни, въпреки че създадоха голови положения. макриев – слаб, перес – слаб, туре – задоволителен (само заради отбелязания гол). трудно ни е да определим дали двубоят днес беше крачка напред в развитието на отбора. в най-добрия случай е задържане на вече достигнатото ниво. можеха да се постараят още, но в българското първенство рядко се случват качествени мачове просто, ей така, за идеята. в тази връзка ни минава мисълта, че няма да е зле да се помисли за обединяване на футболните първенства на българия и някоя съседна страна, например – сърбия.
трудностите ще бъдат огромни, и за преодоляването им ще се изисква време. не е изключено в началото дори да се стигне до сблъсъци между агитките, но ако в крайна сметка нещата се нормализират, и се избегне нов конфликт на балканите, налице ще е още едно силното и конкурентно първенство в европа.
наясно сме, че негативните историческите натрупвания не могат да се забравят с лека ръка, но все от някъде трябва да се започне. защо да не е с футбола? представете си на какви мачове бихме станали свидетели при положение, че играят български срещу сръбски отбори. няма да е толкова лесно ‘да се уреди’ мач между ‘левски’ и ‘цървена звезда’, например. ако не друго, ще видим игра с желание, и едва ли ще има скучни и безинтересни срещи. нивото на клубните отбори ще се повиши гарантирано и те ще станат още по-конкурентноспособни, а нали точно това искаме?
… то, кой какво иска … един иска – едно, друг – друго, … май …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *