нема ток

.

europa

.
03.10.2013 г.
софия
футбол, мъже
лудогорец – динамо зг 3 : 0
лига европа, група б
***
‘нема! нема ток от динамо-то тази вечер. нема, оти го развалийме динамото. оти му изскубнааме кабелето … и кък съга да работи? еее, не знам … ‘
ето така би изкоментирал днешната великолепна българска победа главният герой на един от най-добрите български филми за всички времена ‘мера според мера’ – дилбер танас.
ние, на свой ред, се присъединяваме към неговата спонтанна реакция и искаме да благодарим на играчите за тази голяма глътка лечебен елексир за изтерзаната и страдаща от нерадостното си битие душа на българския запалянко. 90 минути на разтуха и забрава, полет във ведрото небе на мечтите, пълно с футболни топки, влитащи в противниковата врата. отбраната публика от ангели и херувими небесни одобрително кимат с глава и се усмихват великодушно на замечтаните лица на българските фенове. те знаят, че родните ‘навиячи’, макар и да имат купчина от недостатъци, заслужават да изживеят някоя и друга радостна минута, и че няма да е справедливо ако поне за малко не забравят проблемите от недоимъка и социалната безпътица.
тази малка утеха им носи успокоение в сърцата, и още малко топлина, в отвратително студеното начало на октомври, стартирало изненадващо с арктически мраз, който прогони от стадиона и хилядите фенове на ‘лудогорец’ в софия, като по този подъл начин лиши нашия шампион от допълнителна подкрепа, а вероятно и от още по-убедителна победа. но дори суровата природа беше безсилна да спре устрема на лудогорци, които се развихриха като истинска буря на терена и отвяха ‘динамото’ далеч, далеч … някъде към одеса … или пък айндховен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *