небългарско лято

.

528

.
след края на лятната пауза, подновявайки работния режим на любимата ни медия, бързаме да направим една неизбежна равносметка на българското участие на няколко високи спортни форума, главно по европейските терени. поместваме публикацията в категория ‘спорт’ по простата причина, че ни е трудно да отделим някакво особено значимо българско постижение на всички по-долу изброени първенства, заслужаващо да бъде отбелязано с отделна публикация, а за огромно съжаление за пореден път станахме свидетели на не един и два провала на елитните ни спортисти.
за тях не бихме искали дори и да си спомняме, камо ли да им посвещаваме и минимални усилия от интелектуално естество. какво да кажем например, за представянето на младежките ни национали по футбол на европейското в унгария? три мача – три загуби. нито един отбелязан гол. а на всичко отгоре и обвинение, че някои от тях са се опитвали да подкупят съотборниците си за да продадат мачовете в групата! спираме до тук, защото все още не сме избистрили докрай някаква ясна позиция. не сме и сигурни, че това ще се случи скоро. но когато се случи със сигурност ще я публикуваме.
и тъй, ето го и него – скромното българско участие в европейския и световен спорт от лятото на 2014-та:
1. европейско първенство по лека атлетика в цюрих.
за най-точна и подробна информация ви предлагаме следните линкове:
http://www.bgathletic.com/new.php?l_id=13&id=12861#l_menu
http://www.bgathletic.com/new.php?l_id=13&id=12869#l_menu
ако някой би могъл да оцени участието ни като успешно, запомнящо се, или пък впечатляващо, би могъл спокойно да го направи, saznc.com – не!
2. европейско първенство по футбол за младежи в унгария. по тази тема вече се произнесохме по-горе, и е съвсем излишно да дълбаем в поредната открита рана. можем само да я оставим на най-добрия лечител за такива болки – времето.
3. квалификации на българският национален отбор по баскетбол (мъже) за европейското през 2015 г. – виж т. 2, последното изречение!
4. участие на българският национален отбор по волейбол на световното първенство в полша. виж т.2 и т.3!
5. участие на българските клубни отбори по футбол в предварителните кръгове за влизане в групите на шампионска лига и лига еврпопа, или от ‘осанна!’ до ‘разпни го!’
(отново за явлението ‘лудогорец’ в категория ‘футболът’. дата на публикуване – неизвестна, но със сигурност преди края на текущата 2014 г. предпоставка за увеличаване вероятността за появата на скорошна подобна публикация – постъпления в обявената банкова услуга на страница ‘контакти’)
6. победата като гост на българският национален отбор по футбол в квалификационния мач срещу азербейджан – в категория ‘футболът’ (уточненията от горната точка остават в сила!)
с това, този кратък и тъжен обзор на едно не много българско лято, приключва. медалите са раздадени, химните са изсвирени, ракията и бирата – изконсумирани. който може да намери повод за радостни скандирания – да скандира, който не може – да си ляга! както е известно, изгубените нервни клетки се възстановяват най-пълноценно с помощта на един ‘оздравителен’ сън.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *