мисията – изпълнена

.
europa
.
24.07.2014 г.
втори предварителен кръг – лига европа (реванши)
зимбру – цска 0 : 0
дьошдьор – литекс 1 : 2
санкт пьолтен – ботев пд 2 : 0
***
след трагичното представяне на трите ни клубни отбора в първия предварителен кръг на лига eвропа и унизителното им отпадане от турнира, можем с увереност да констатираме: мисията за сриване на спортния, и в частност на футболния имидж на българия, е изпълнена успешно.
от много години българският футбол не е понасял толкова унижение и срам.
след края на вчерашните мачове на всеки, за когото името ‘българия’ има някакво значение и смисъл, е било невъзможно да преглътне без отвращение и погнуса безпримерния позор, който ‘професионалните футболисти’ на ‘цска’, ‘литекс’, а за огромно съжаление и ‘ботев’, нанесоха не само на българския футбол и спорт, но и на българия като цяло.
(като стана дума за фк ‘ботев’, неминуемо се връщаме към наскоро протеклите фундаментални промени, в следствие на които по-голямата част от футболистите и ръководството малко преди началото на шампионата, и веднага след секналото щедро финансиране от една прочула се напоследък банка, изправени пред реалната заплаха да останат бедни като патрона на футболния си клуб, навреме се усетиха и се оттеглиха от позициите си. по този елегантен начин те запазиха добри шансове да съхранят нивото на жизнения си стандарт, и се разделиха с възможността да останат в историята, работейки за средностатистическа българска заплата.)
жалките и смехотворни опити на т. нар. ‘професионалисти’ да наподобят с безмислените си подтичвания великата игра наречена ‘футбол’ завършиха точно толкова безславно, колкото при домакинските мачове в българия, а ‘професионалистите’ от цска и литекс просто продължиха онова трудно разбираемо ‘чалкане’ на коженото кълбо високо във въздушното пространство, дето го извъртяха в първия кръг на а група.
то, ‘чалкането’, показва, че всъщност ‘играчите’ може би не са искали да участват точно във футболно, а някакво друго събитие. може би федербал, или т. нар. ‘джитбол’, или пък нещо, дето само на тях им е в главите. може би са искали да изобретят нов вид спорт – ‘ядосване на футболни фенове и принуждаването им повече никога да не гледат български клубен футбол’. ако е така – успяха в пълна степен!
опасенията ни от края на миналия шампионат, че нивото на българския клубен футбол е стигнало до поредното дъно се оправдаха в маскимална степен.
в тази връзка, saznc.com ще продължи да се придържа към правилото да отразява само футболни срещи от шампионата в ‘а група’ с достатъчно високо качество, ако и когато такива се състоят.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *