без проблеми за лидера

.

5099741

.
01.12.2013 г.
берое – лудогорец 0 : 1
***
два – ‘лудогорец’ и ‘берое’. толкова са понастоящем футболните отбори в българския шампионат, чиято игра би могла да бъде определена като доближаваща се до средноевропейското ниво. днешната среща, изиграна на перфектно поддържаното тревно покритие на стадиона в ст. загора, с каквото дори и някои столични клубове не могат да се похвалят, потвърди направената преди около месец констатация, че качествените двубои в ‘а група’ застрашително и прогресивно намаляват.
интересно и любопитно ще ни е да разберем, как ‘лудогорец’ ще поддържа спортна форма през зимната пауза, и в какво състояние ще се яви на директните елиминации в лига европа, при положение, че сериозните двубои, които играе в шампионата са почти в такова количество, каквото е и количеството на българските играчи в отбора – минимално.
не е лошо обаче, контролните мачове между ‘лудогорец’ и ‘берое’ да са над обичайната за един сезон бройка, защото, така или иначе, като сериозни двигатели на българската ‘футболна машина’ останаха тези два отбора. другите достигат да откъслечни проблясъци в отделни срещи, и с това приносът им към някога централното спортно събитие в републиката, наречено ‘футболен шампионат’ се изчерпва.
никак няма да е зле към уникалните и исторически успехи на ‘лудогорец’ в евротурнирите да се присъединят и сините от ‘левски’, но засега изгледите за подобно развитие остават в сферата на научната фантастика, а тя, научната фантастика, също заслужава да бъде разглеждана в отделна категория.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *