леле, како!

.

.
08.09.2018 г.
ню йорк, сащ
тенис, жени
наоми осака – серена уилямс 2 : 0
us open 2018, финал
***
да не ги похвали европейките човек!
тъкмо си помисли, че след финала на ‘us open’ през 2016-та започва нова, европейска ера в женския спорт и … ето ти новина! новина, ама … не каква да е, ами направо сензация!
след като бременна спечели ‘australian open’ през 2017-та, серена уилямс се завърна с гръм и трясък в световния тенис. така яко наплаши съперничките си, че никоя от тях не успя да й окаже сериозна съпротива. само дето до финала се промъква и една 20-годишна японка и започва да изнася лекции по тенис на шесткратната шампионка пред очите на нюйоркската и световната общност и най-вече пред очите на 4-месечната й дъщеря, която със сигурност гледа и не може да повярва на очите си! … е, как да не се ядоса човек … как да не му се появят ’emotions’. и то не какви да е ’emotions’, ами едни такива … много vip-emotions, дето не всекиму е съдено да притежава. особено ако не е спечелил 23 титли от турнирите на големия шлем. абе, какви ’emotions’ може да има въобще една 20-годишна …!? а, какви? никакви – ето какви! на нея не и се полагат! тя не може да има ’emotions’! само ние можем да имаме ’emotions’, ясно!? ако не вие е ясно, ей сега ще ви стане!
така, де! иначе какво? да си мълчим и да се оставим една тинейджърка да ни мачка по най-неуважителния начин!? ти знайш ли кои сме ние!? ъ? ха, да я оставим да си разиграва коня, а ние, значи, да стоим скромно отстрани като ученички и да й ръкопляскаме!? а – а, няма да стане тая! ний може и да загубим, ама така ще загубим, че да ни запомнят хубаво! даже само нас ще помнят от тоз финал! ко си мислите вий …
https://www.youtube.com/watch?v=9MgxD5uO53U
***
при мъжете като че ли отсъстваха такъви emotions.
след като един от основните въпроси: ‘в кой кръг точно ще отпадне федерер?’ намери своя отговор, всичко потече в обичайното си русло и титлата на джокович едва ли би могла да бъде определена като някаква изненада или още по-малко сензация. за качеството на тениса също е излишно да казваме, че беше на най-високо, световно ниво. нито ни прилича, нито ни е в стила.
може би няма да е излишно някой от първите в top 10 да понасъбере малко emotions и да изпотроши няколко ракети по кортовете из мелбърн, че иначе кака им серена окончателно ще ги прати в не толкова emotional world на академичния тенис! пък някой ден, когато достатъчно мощно развие стила си, току виж, ошамарила я някой съдия, я някой, дето й се прави на голям тенисист!
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *