.
due to author’s official engagements and permanent lack of time the number of new posts recently have significantly decreased. until the appearance of new genial thoughts you could enjoy the old ones and tray to answer the weired q’s.
***
you can support this website by making donation on
BIC – BPBIBGSF
BG86BPBI79461060445701 – BGN
in favour of aleksander asenov
———————————————————————————————————————————————————–
поради някои особености на строго индивидуалния естетическия вкус на съдържателя на сайта, към 17.08.2017 г., темплейтът на любимата ни медия е къстамизиран по начин, който изключва пълноценното му реализиране под операционната система, на който и да било смартфон, iphone или ipode. с други думи, сайтът не е адаптивен за всеки вид крайни устройства, защото (представете си само) когато се зареждал докрай на смартфон, повечето от потребителите били го четяли в ‘изглед – портрет’. този mode превръщал всеки текст в нещо много силно напомнящо вестникарски колонки. а едно от нещата на този свят, които главният редактор не можел да търпи органичиски, било точно текст под формата на вестникарски колонки.
в тази връзка, бихме искали да поднесем извиненията си, на онези от нашите читатели, които изпитват извести неудобства, когато се опитват да достъпят любимото си интернет пространство от телефона си и да им предложим един не по-малко достоен вариант, като се възползват от възможностите на настолните компютри, лаптопи и евентуално таблети. още веднъж се извиняваме за причиненото неудобство, но своенравието и невъзприемчивостта на субекта с админските права на сайта, относно някои казуси, наистина нямат граници …
21.08.2021 г.
след като читателите на saznc.com в продължение на почти 4 години твърдо и неотклонно отказваха да посещават любимия си извор на житейска мъдрост и рационално благоразумие, къстъмизиран по непълноценно възпроизведим за мобилни устройства начин, дори себично-интровертния инат на главния редактор се видя принуден да отстъпи под мощта на народната воля и от днешна дата сайтът отново е пълноценно достъпен за любимите на суверена мобилни устройства.
дали и как дълбочината на мисълта ще успее да разгърне своето великолепие в непретенциозните форми на вестникарски колонки тепърва предстои да разберем, но ако има някакъв извод, който задължително би трябвало да направим, то това ще е заключението, че някои неща не могат да се променят и е съвсем излишно да си губим времето с такива непосилни задачи. веднъж пипнали в ръцете си smart-phone-на, никой и нищо не е в състояние да върне интернет-потребителите към разкоша на laptop-а, още по-малко на desktop-а. какво да се прави, karma, ne!
като някаква, макар и минимална утеха, все пак, ни остава възможността да се насладим на любимата ни музика без вече да се съобразяваме с не дотам изискания масов вкус.
***
ако па и не можете да сдържите огромното си възхищение от представените на вниманието ви материали и желаете да засвидетелствате искреното си съпричастие към изложените мнения, тези и възгледи, освен под формата на коментар, бихте могли да го направите и чрез изпращане на електронно писмо на:
i n f o @ s a z n c . c o m
.
на същия e-mail бихте могли да ни потърсите и в случай, че се нуждаете от редакторски или други услуги за вашия уеб сайт или друг ваш проект, както и в случай, че проявявате интерес към сътрудничество под някаква форма.
———————————————————————————————————————————————————–
за дарения:
Юробанк България АД
BIC – BPBIBGSF
BG86BPBI79461060445701 – в лева BGN
в полза на александър асенов
благодаря ви!
***
p. s.
публикуването на номер на банкова сметка се налага от нерадостния факт, че към настоящия момент основните финансови приходи на съдържателя на сайта не произтичат от неговата публицистична активност, а от малко по-различен вид дейност, не много здраво свързана с хуманитарната област.
всеки бъдещ дарител, обаче, може да е стопроцентово уверен, че:
1. с всяко направено дарение, вероятността ценителите на творчеството на айзък азимов да се увеличат, макар и с минимални стойности, все пак нараства.
2. нито един лев, от евентуални бъдещи дарения, няма да бъде изразходван за закупуването на:
– албуми или други аудио-визуални продукти, на което и да било българско или балканско ‘поп-фолк’ светило, или за билет за негов концерт, или каквато и да било друга ‘поп-фолк’ изява и/или събитие (дори ако в програмата е включено значително количество безплатна бира);
– любовни романи или сборници с любовни разкази от джоан линдзи, нора робъртс, джуд даверо, джоан роулинг и др. подобни;
– телефонни ваучери за участие в томболи, лотарии или викторини чрез изпращане на отговори на лековати въпроси с тежка цена за един sms;
– телевизионна, компютърна или друга аудио-визуална техника, благодарение на която, впоследствие да бъдат възпроизвеждани музика, клипове, шоу-програми, магазинни предавания, реалити формати, филми и/или сериали, не притежаващи необходимите минимални нива на етически и естетически стойности, неизменни елементи от структурата на всяко истинско, качествено и заслужаващо вниманието на съвременния потребител художествено произведение … ама – ха! само левски !!!