черно море се раздели с ‘лига-европа’

.

cherno_more__05217_zoom

.
23.07.2015 г.
минск, беларус
футбол, мъже
динамо мн – черно море 4 : 0
втори предварителен кръг на лига европа (реванш)
***
очаквано или не, завърши участието в евротурнирите на фк ‘черно море’!
не се случи ‘изненадата’, предричана от мнозина и варненци не успяха да отстранят динамо мн. не че динамо мн, към днешна, дата е онзи динамо от 80-те години на миналия век, когато можеше да се похвали с достигане до четвърт финал на тогавашния кеш. и не че, при определени обстоятелства, не е невъзможно да бъде отстранен от черно море, но за подобна радост ще се наложи да почакаме още някоя и друга година.
освен с приличен външен вид на стадиона и терена, белоруският гранд може да се похвали и с играта на няколко свои играчи като черногорския национал бечирай и … (забележете) сърбина н. адамович. последният прибави, към общо взето приятната картина на мача, изпълнение от световна класа, забивайки топката от около 35 метра точно в горния десен ъгъл на вратата на … (забележете отново) друг сърбин – а. чанович. този вече играе на наша страна, обаче и той не можа да ни спаси!
от изключително скромния брой на фенове на стадион ‘трактор’ бихме могли да предположим, че или имиджа на футбола в минск тотално се е сгромолясал, или че конкретно този мач няма да предложи достатъчно дълбока интрига, заслужаваща лично присъствие на стадиона. което и от двете да е причината, изгледът на празните трибуни не придаде допълнителна стойност на ‘сблъсъка’.
а варна отново се размина с поредната опция да утвърди името си на неоспоримо европейски град. но варна с какво ли не се раздели в последните десетилетия. най-вече с онези хора, които можеха да направят така, че градът и европейската му същност да имат малко повече допирни точки в реалността.
***
извиняваме се на редовните ни читатели, които вече не веднъж на страниците на блога са чели за твърдото убеждение на списващия го, че само едно бъдещо обединяване на първенствата на българия, сърбия и македония може да вдигне нивото на родния футбол, но ще го повторим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *