избавление – прашка отново в бяло

.
15972725029_785dbd701f_n
.
като вълшебно-лековит елексир подейства новината за благополучното избавление на българското културно гуру, супер яката поп-фолк дива прашка гюбекова от коварния капан на чревните неволи, застигнали изневиделица нашата пътеводна звезда в дълбините на космическия хаос! както винаги конферентната зала на информационно-конгресния център в клатикортево беше препълнена до краен предел от придошлите като пълноводна река представители на всички медии.
дотърчали на пожар, с едничката мисъл да чуят лично от устата на хипер професионалната пиарка на прашка, кюлотина космитестикулова, благодатната вест за чудодейното спасение гюбекино, някои от репортерките, в трескавата бързина около организацията на екслузивното медийно събитие, дори си бяха забравили тефтерчетата с предварително подготвените още през миналата седмица важни за здравето на нацията въпроси от рода на: ‘за първи път ли посещавате италия?’, ‘бихте ли не разказали по-подробно за вашето изумително и уникално пътешествие в страната на микеланджело и леонардо ди ка … да винчи, и по-точно кое ви направи най-голямо впичатление?’, ‘обичате ли италианска кухня?’, ‘а италианците обичат ли да ядат люто?’, ‘а къде си изхвърлят киселото зеле?’, ‘кое ви е любимото италианско вино?’, ‘кой ви е любимият италиански актьор?’ и т. н., и т. н. тази дребна подробност в никакъв случай не успя да накърни и на микрон желязното им убеждение в истинната и дълбочинна същност на отдадеността и себеотрицанието, с които праши се беше принесла в жертва пред олтара на обществения дълг да буди душите и да отваря очите им за истински стойностните неща от живота.
в тази задушевна и непринудена атмосфера на приятелство и взаимно доверие, пресконференцията протече като найлонова опаковка на прясно мляко преди и след големите промени, и остави в душите на участниците чувство на дълбоко удовлетворение и оптимизъм за бъдещото развитие на културата в българия, след което представителите на медиите се разотидоха, отнасяйки със себе си спомена за срещата грижливо скътан в най-уютните кътчета на съзнанието си, специално предназначени само за особено незабравими преживявания.
заедно с дълбоко стресираните от няколкото безсънни нощи на тревога и смут представители на медиите, облекчено въздъхнаха и стотиците хиляди заклети почитатели на поп-фолка у нас, сключили страстно ръце в гореща молитва към всевишния да запази най-сладкия г*з на републиката за неговото основно предназначение – систематичното и нагледно визуализиране на прилепчиво-експресивния езиков конструкт: ‘върти – сучи! върти – сучи!!!’
обобщавайки развоя на драматичните събития около великата българска фолк-икона, като основен извод от централното събитие на месеца, би могло да се посочи щастливото обстоятелство, че българия успешно избягна опасността от поредната национална катастрофа, каквато несъмнено щеше да се окаже едно по-продължително отсъствие на праши от ефира на електронните медии. но добър е бог, и делникът ни отново може да закюта в обичайния си ритъм, след като в продължение на няколко дни животът почти беше замрял, а мнозина вече бяха готови да се разделят с най-скъпото си – допълнителните обеми от минимум 30 литра парцуца – заведени като складова наличност от типа ‘дълбок резерв’.
покрай спасената шльокавица с облекчение въздъхнаха и собствениците на бая парчета сушена наденица, неуточнени количества от суджук на чатали и доста буркани с люти чушки и имамбаялдъ.
за утре във всички епископални храмове са обявени извънредни тържествено–благодарствени литургии, с традиционните, този път особено мазни, народни курбани по повод на прашкиното изцеление. точно според строгите изисквания на църковния канон и както правят всички прилични християни по целия свят, и както си му прилича и си му е реда, в края на краищата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *