eurovolley 2015 – исторически прецеденти

.

2015-EUROVOLLEY-press-logo-250x280

.
09.10.2015 г.
софия
eurovolley 2015
българия – германия 3 : 0
***
не, не победата срещу германия е исторически прецедент! в рамките на планетарния волейболен дискурс, тя би трябвало да е рутинна традиция. друга е случката тука. пък на всичкото отгоре като нищо може и да се повтори! дано да ни стане навик, но да не дърпаме дявола за опашката, че сърбия, ей я къде е! лепа мрена пак се кани да ни гостува, и то май точно отново в ‘арена армеец’, за да ни напомни, по нейния неповторимо артистичен начин, кои сме! та, да не се окаже, че за концерта й, освен претъпканата зала, ще се наслаждаваме и на опашки от тръпнещи да се докопат до незабравимия й образ десетки хиляди граждани и гости на столицата! осезаемо повече от което и да било друго събитие.
***
първи исторически прецедент
за първи път, най-модерното обиталище на българския спорт – зала ‘арена армеец’, се напълни! почти 13 000 българи се събраха под един покрив, без причината да е свързана с някаква религиозна чалга-проява. де сай чуло и видяло! доживяхме! софиянци надминаха и най-смелите очаквания! браво! юнаци!
п. п. а чи и нашти играа, ма!
***
софия
eurovolley 2015
българия – чехия 3 : 2 (10.10.2015)
българия – холандия 3 : 2 (11.10.2015)
втори исторически прецедент
една, че две, че три, все сладко изстрадани поредни победи и триумфи! и с игра ‘на ниво’, най-важното! поне през по-голямата част от двубоите.
като резултат, от 16 отбора-участници, вече сме си гарантирали най-малко 8-то място в европа! под неудържимия натиск на благоприятната волейболна действителност, почти сме на път да се превърнем в това, което е сърбия в баскетбола.
впрочем, не е изключено да ни се наложи да премерим сили точно с нея, тъй като, отново по онази трудно обяснима логика, сърбия, покрай убийствено добрия си баскетбол, не просто развива и волейбол, а е и участник на настоящето европейско първенство, чието домакинство имаме привилегията да реализираме. при това сърбите са втори в групата си и най-вероятно също ще се промъкнат на четвъртфиналите. е, тука вече, и ние ще им разкажем нещо за игрите с топка!
***
14.10.2015 г.
софия
eurovolley 2015
българия – германия 3 : 0 (четвъртфинал)
четвърти. най-малко четвърти сме на волейбол в европа! ако можеше да сме четвърти и на баскет! а пък ако отново станем четвърти и на футбол …
четвърто място на европейското първенство по жизнен стандарт също няма да е лошо, но ще трябва да проведем изключително сериозна и старателна подготовка. малко нещо като четене, писане, смятане и т. н. и т. н., такъви работи! може да отнеме малко време, но после ще сме си рахат, и на кое място сме във волейбола или футбола, вече няма да има такова голямо значение. може би. евентуално.
п. п.
благодарение на похвалните усилия на нашите волейболни национали, и на победата на френските волейболисти с 3:1 над сърбия, в един от другите четвъртфинали, българия изпревари ‘плавите’, в крайното класиране на ‘eurovolley-2015’, и по един великолепен начин отчасти успешно компенсира чувствителното си изоставане от най-любезните си западни съседи в колективните спортове.
колкото и да се шегува природата, по най-различни поводи, от време на време, логиката, все пак, дълбоко удовлетворително взема необходимия превес над екстравагантните тенденции в развитието на публичната среда, преди световната електронна аудитория окончателно да изтърве козите в търсене на все по-нови и нетрадиционни пътища за бягство от мистериозно вечнооцеляващата, дори сред панаирджийските отблясъци на дискотечната цветомузика, скука.
та, по тоз повод – https://www.youtube.com/watch?v=3GwjfUFyY6M
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *