мини триумфче

.

BUL

.
13.07.2014 г.
екатеринбург, русия
волейбол, жени
русия – българия 2 : 3
купа ‘елцин’
***
днес е исторически ден за българския волейбол и за българския спорт въобще.
на финала на приятелския турнира по волейбол за купата ‘елцин’, женският национален отбор на българия победи домакините от русия с 2 : 3.
успехът дойде след като нашите националки изоставаха с 2 : 1 гейма, но обърнаха резултата в своя полза след много силна игра в последните два гейма.
ако някой запален фен на волейбола, а и на другите колективни спортове, се опита да си спомни, кога за последен път българия е спечелила титлата в някакво състезание, турнир или шампионат, никак няма да му е лесно. просто за такъв успех на българия, 1-во място, във футбола, баскетбола, волейбола или хандбала в последните 20 г. като чели не може да се говори. със сигурност не и на европейско първенство, световно първенство, олимпийски турнир или световна лига. за приятелски турнири и състезания не сме много уверени, но дори и да сме печелили, то тези победи едва ли са толкова много, че да сме им изгубили бройката. впрочем, ако някой от читателите знае за такива постижения, ще му бъдем много благодарни, ако ги сподели.
историческият  характер на победата се подсилва и от факта, че русия е действащият към днешна дата световен и европейски шампион.
на нашите националки – браво! благодарим ви за радостта, която ни донесохте, и дано на започващото в края на септември световно първенство да се представите също толкова достойно! пожелаваме ви още по-голямо самочувствие и увереност в собствените ви сили!
а днес, ние пред малкия екран, ще пием по едно за ваше здраве! може и по две …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *