balkanische überraschung

.

FIVB_WL_logo

.
необходимостта в категорията ‘спорт’ да се обособи една специална подкатегория ‘сръбски спортни постижения’, нараства с всеки изминал ден. по една много проста причина – нашите любезни западни съседи не спират да изумяват света не с друго, а именно със спортните си сензации.
от 14-ти юли в бразилия се играят финалите на световната лига по волейбол. две групи (два пула) по 3 отбора. и кой мислите е сред тях? традиционно силната в този спорт любима наша татковина? тц! я си помислете пак! а-ха! съъърбия! … и при това успяха да запишат победа срещу полша! като резултат –  в момента играят полуфинал срещу сащ и даже докараха нещата до тайбрек. какво означава това? ами чисто и просто означава, че ще завършат най-малко 4-ти! а ако има и мач за третото място, може и трети да станат! а-ха! в момента играят тайбрек със сащ!
… а, ей на биха ги! сърбия би с 3 : 2 гейма сащ !!! и ще играят финал !!!
сърбия ще играе финал на световната лига по волейбол в бразилия !!!
ти да видиш! ти да видиш, какви спортисти ‘отглеждала’ сръбската чалга! може ли сред една тотално чалгизирана нация да израстнат футболисти, баскетболисти и волейболисти като световни шампиони!?
за най-комплексните и изискващи широк набор от специфични личностни качества, сред които не на последно място и спортен интелект. ако чалгата имаше някакъв принос към спортните успехи на сърбите, ние би трябвало да сме фрашкани с титли и медали! обаче, не сме. види се не е от чалгата. или пък сърбите са се отказали от този ‘дар божи’!?
след като сърбите, пак в бразилия, станаха световни шампиони по футбол при 20 годишните, сега са на финала на световната лига по волейбол!!! щото играят! играят много добре! даже отлично!
ний кво играйм? ганкиното на куц крак!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *