измъчено

.

10118

.
26.08.2013 г.
литекс – любимец 2 : 1
***
готин, приятен за гледане мач, до голяма степен благодарение и на скромния отбор на ‘любимец’. с опростената си игра, и с екипите на националния отбор на германия, ‘любимците’ тази година наистина заслужено са в челото на таблицата, заобиколени (с малки изключения) от клубове в перманентни кризи от най-разнообразно естество.
откакто хр. стоичков напусна треньорския пост в ловеч, ‘оранжевите’ уверено влошават формата си и мотивацията за игра. безсилието на отбора личи във всички компоненти и тактически постановки. отделни индивидуални отигравания буквално могат да отчаят и най-заклетите привърженици. мачът срещу любимец само потвърди тъжните констатации. истинска мъка е да си фен на ‘литекс’ и безпомощно да наблюдаваш безплодните усилия на божиков, славчев, недялков, берберович. джордан също не е в състояние сам да изнесе отбора колкото и да се старае и въпреки отбелязания гол.
за ‘любимец’ можем да кажем, че освен снажните и горе – долу добре подготвени футболисти, тип ‘милан’, като цяло този отбор си остава една загадка, с не много ясни възможности. разбира се, на играчите не им липсват известни футболни умения и първоначална футболна грамотност. ако към нея прибавим и високия им ръст, получаваме една ‘скромна’ комбинация, достатъчна за да се задържат сред водещите. поне засега. а в този мач конкретно, новакът бе достоен съперник, който само може да съжалява, че се прибра в глуха защита и загуби нелепо в самия край.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *