ивет и мирела на финал!

.

2015_World_Championships_in_Athletics_logo

.
28.08.2015 г.
пекин, китай
световно първенство по лека атлетика
***
ивет лалова спечели участие на финала на 200 м. на световното първенство по лека атлетика в пекин! малко по-късно същото успя да направи и мирела демирева в скока на височина! като по чудо тази дисциплина отново е с българско участие, (макар че този път надеждите за титла никак не са големи!)
забележителен успех и отлично постижение на опитните ни атлетки! на фона на останалите дисциплини и спортове тези участия във финали са си направо световни титли отвсякъде! не за първи път ни отсрамват пред свята с изявите си, но по-особеното в случая е, че днес, ивет го направи с личен рекорд!
малко успокоение за тези, на които все още им пука за образа на българия на международната сцена.
***
като стана въпрос за българското представяне на световни първенства по лека атлетика, трябва да припомним, че те са обект на специално внимание и специален интерес от страна на saznc.com. той е породен от един уникален и неповторим феномен наречен … ‘сръбски спорт’, за който е ставало въпрос неведнъж по страниците на любимата ни медия!
става дума за негласната спортна надпревара между българия и нашата любезна съседка сърбия. тези, които следят по-отблизо леката атлетика навярно си спомнят, че равносметката от този титаничен балкански двубой, от предишното сп по лека атлетика в москва, през 2013-та, по никакъв начин не ни облагодетелства. тогава сърбите завършиха с два бронзови медала и заеха 31-вото място в крайното генерално класиране, а за останалата без медал българия най-доброто постижение беше това на георги иванов в тласкането на гюле с неговото 8-мо място.
тази година георги направи 3 (три) неуспешни опита в квалификациите и не успя да спечели участие на финала! (за трети път на световно първенство! удивително постоянство и упоритост!) голямата ни надежда в бягането, европейският шампион от стара загора митко ценов, отпадна още в сериите на 3000 м стийпълчейз, завършвайки последен (на около 40 секунди!) след победителя и съвершенно безславно приключи участието си.
накрая, както все по-често се случва напоследък, защитата на честта и достойнството на българската атлетика легнаха изцяло върху крехките рамене на ивет и мирела, останали като самотни амазонки да представят българия на два финала! каквото и да е представянето им там, едно голямо ‘благодарско’, и сполай ви от все сърце!
любопитно ще бъде да разберем какъв ще е резултатът от сравнението на постиженията ни на това сп с предишното в москва! ами ако сърбите пак ни изпреварят? откъде ще намерим толкова ракия да забравим!?
към момента – 28.08.2015 г., 08.10 ч. нито българия, нито сърбия имат спечелен медал. тази година, повратливата фортуна може пък да си обърне черешовите очи къде нас, па!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *