ето какви бисери се изтърколиха по пясъка на публичното пространство от бурните води на неспокойния мисловен поток на автора на този безподобен сайт, малко след като веднъж той изяде едно цяло печено пиле с литър студена бира за гарнитура.
***
обръщение на александър асенов къмто сите прогресивно мислещи граждане
уважаеми дами и господа!
скъпи съотечественици!
братя!
днес, когато пламъците на дигиталната революция протягат терабайтовите си ръце и превземат една след друга териториите на остарелия хартиен носител, когато електронните битове и тагове безцеремонно изритват от рафтовете и лавиците стотиците хиляди томове събрани съчинения, изследвания и научни трудове в електронните колонии на дигитализма, превръщайки ги в подходяща за съвременния интернет-потребител последователност от единици и нули, ние не бива да стоим безучастни и незаинтересовани.
всеки български гражданин, освен че е длъжен да завържи 8-ми клас, пък било то и след 30 годишна възраст, трябва да има за свой пръв патриотичен дълг участието си в борбата за дигитализация на човешкото познание и мисъл!
ръководени именно от тези жизненоважни за оцеляването ни като нация съображения, ние решихме да отпочнем списването на този скромен интернетски сайт с добротворното въжделение да допринесем за по-бързото премахване на сковаващото и ограничаващо в рамките на хартиените учебни помагала статукво.
ние всички заедно трябва да сложим веднъж и завинаги край на хартиеното робство и да дадем шанс на визуалното онагледяване и компресираното архивиране!
‘не’ на 20 килограмовите ученически раници!
‘да’ на таблетите, айпадовете и айсифо … пардон, айфоновете!
да живее уайфая!
enter!
***
disclaimer
тъй, сега само още няколко думи за ‘добре дошли!’
(моля, внимателно прочетете редовете по-долу и не забравяйте, че винаги е добре човек да знае с какво си има работа!)
внимание! преди хептен да дустъпити скъпоценното, за цялото прогресивно човечество, съдържание на сайта, собствениците, начи, и цялото административно ръководство ви пожелават: ‘щастлива нова годи … ‘ ъъъ … извинети ма, горещо ви препоръчват да направите едно подсигуряващо бекъпче на моментните си вкусови настройки и базата данни от ценности, някои от които могат да се загубят дори само след едно-единствено зареждане и на минимална част от content-а в паметта ви! ако се случи, че се позаплеснете в четене, и италианските макарони, дето ги е оставила жена ви, леко позагорят, изпълвайки одаите ви със задушлив дим, а контактът ви със съдържанието на публикациите продължи повече от три дни, вие вече никога няма да сте същите!
като допълнителни странични ефекти и по-тревожна симптоматика, в следствие на предозиране с антрефилета от сайта, в редки случаи могат да се наблюдават разстройства на редовната консумация на поп-фолк продукти, както и отказ от съпреживяване или пълна загуба на интерес към документални разкази за премеждията преди, по време на, и след козметичното оттунинговане на скъпоценното пуделче, знаково маркираща собственост на височайша телевизионна прическа, във връзка с предстоящия му тригодишен юбилей. Често срещани са и спонтанни нервни изблици при акустично долавяне на тагове като: ‘шок’, ‘exclusive’, ‘vip’, ‘къщата’, ‘риалити’, ‘двучасов лайф’, ‘иксклузивну интирвю’, ‘коментарното ни студио’ и др. подобни.
.
поздравления!
прекрачвайки виртуалните граници на ‘saznc.com’ вие правите първата и най-важна крачка към вашето спасение. от нестихващия вихър на медийното торнадо наречено ‘телевизионни реалити формати’ и други деривати на информационната матрица, заплашваща съвсем реално в най-скоро време да погълне и последните метри от личното ви време-пространство със студеното безразличие на електромагнитното излъчване. пък и щом сте се докарали дотам да сърфирате из безхитростните публикации на някакъв забутан блог в най-безлюдните дебри на световната мрежа, значи наистина имате нужда от някаква спасителна сламка, която да ви върне обратно в по-умерените ширини на една достатъчно добре култивирана, от гледна точка на емоционалната си наситеност, среда, необременена с характеристиките на напрегнатостта от задължителното очакване на поредната сензация тип – ‘сватя натирва зет си, той хвърля котката й през терасата!’ уверяваме ви, че в това отношение, можете напълно да разчитате на нас!
и макар подчертано магазинният характер на този, уникален по рода си, културно-информационен портал осезаемо да ескалира опасността от попадането му в обхвата на солапсистично безпощадната критика на хайдегер, че често зад такъв тип безредно говорене, стояло желанието да се запълни празното мълчание на някакъв страх, редакционната колегия се ангажира с тежката, но благородна задача,  да допринесе, според възможностите си, за възстановяването на онази първостепенна за успеха на всяко начинание отчетливост на дискурса във всяка област на човешката битийност, без която неизменно настъпва мъгливото царство на всеобщия опосредстван реципиент, пред когото всичко и всяко мнение върви.
след като вече сте се включили в най-успешния уеб-проект в българското дигитално пространство за всички времена, в който, съвсем естествено, покрай задълбочените и дълбокомислени анализи и коментари, в които ще бъде съвършено изключено да се долови дори и минимален намек за оттенък на някаква остатъчна парвенюшко-провинциална графомания, вие ще получите уникалната възможност да се насладите и на материали с особен акцент върху онези два цивилизационни феномена, от които всички българи разбират по рождение: футбола и политиката!
също така, с огромно задоволство, бихме искали да отбележим и факта, че бъдещите творчески планове на saznc.com не се ограничават само и единствено в тесните рамки на настоящето, а с твърда увереност гледат и в бодро настъпващото грядуще. не е отдалечен на светлинни години денят, в който редакцията ще започне умело да прикачва по една тематично свързана картинка към всяка нова публикация. със стартирането на тази революционна визуална реформа ще бъде даден решителен тласък в развитието на българското информационно пространство, като същевременно ще бъде положен окончателен край на коварните опити вниманието на читателите да бъде отклонено от важните социално-икономико и политически теми чрез задръстване на каналите за комуникация с никому ненужни новини и отегчително подробни и дълги репортажи от сватби, годежи, партита, купони и други жълти събития из живота на изкуствено създадени медийни герои, от които окаяният и почти удавен от жълтото цунами на мейнстрийма телевизионен зрител почти никъде не може да намери спасителен бряг.
освен всичко друго, по този нив’рятну ургинален начин ще бъде направена онази решителна крачка, която ще помогне на всички нас да се отдалечим от фаталния ръб на пропастта, сполучливо наречена от един изтъкнат наш културолог ‘институционализирана простотия’, пред която обществото ни стои, вцепенено от ужас, вече повече от има-няма 30 годин.
но, както сигурно вече сте се досетили, това далеч, далеч не е всичко. прекрасно съзнавайки отговорността, легнала на плещите ни с доброволното поемане на святото за всеки истински българист (дори и не най-успешния) задължение да отваря пред побратимите си все нови и нови врати към вечните извори на истинната и животворяща река на позитивното мислене, да буди у тях несекващ устрем да се твори добро домашно вино и също толкова добра 53-градусова скоросмъртница, ние поемаме трънливия път на свободните блогъри без да си правим излишни илюзии, че някога ще успеем да се доближим дори и на една милионна част от милиметъра до непреходната слава и световното величие обвеяли ипостасната ненакърнимост и на последната поп-фолк икона в любимата ни татковина, която страдалчески изнемогва под черната сянка на застрашително надвисналия дамоклев меч на опасността най-накрая официално и завинаги да бъде промотирана или като задунайская губерния, или като средновековен балкански санджак.
няма как, естествено, да останем безразлични и към милиардите заклети любители на великото древноиндийско учение ‘хата йога’ в българия, които за пореден път ще се убедят, чрез необорими научни аргументи, в безспорните ползи от дишането.
в заключение, ще ни позволите единствено да добавим, че снизхождайки да прекрачите гостолюбивия праг на дигиталния дом на гласа на здравия разум и желязната логика – saznc.com, вие придобивате пожизнено рядката привилегия да се насладите на журналистически публикации от най-разнообразно естество и свръх високо качество, без аналог в съвременната публицистика!
***
необходими уточнения
използването на личното местоимение ‘ние’ при изразяване на личните позиции на автора в настоящия блог не е продиктувано от някакви нетрадиционни психологически особености, или от факта, че е роден под знака на зодия ‘близнаци’, а от следните съществени причини:
1. ясното съзнание за липсата на някакви особено значими постижения в житейския му път до тук, даващи солидни аргументи за самозаявяване от 1л. ед. ч. (но с ясната перспектива за бъдещата му водеща роля на незаобиколим фактор в балканската медийна среда, въпреки не особено впечатляващите резултати, по някои учебни дисциплини, по време на петгодишното му нееднозначно пребиваване в един институт под шапката на родното мон, явили се като логична последица и от не дотам къртовските усилия, положени за пълноценното усвояване на необходимите за целта знания)
2. въпреки т.1 непреодолимото желание за приобщаване по някакъв начин към делото на великите ни възрожденци, чрез изразяване на съпричастност към тогавашната журналистическа норма, препоръчваща използването на формата ‘ние’.
***
важна, би могло да се каже дори основна и фундаментална причина за появата на този сайт, е и космическото по мащабите си его на съдържателя му, който не спира да вярва и да е твърдо убеден, че в българската провинциална действителност е възможно, освен навличането на излишни неприятности, да бъдат постигнати и определени цели, при това, именно с помощта на говорене от типа на това в блога му.
както би могло да се предположи, покрай безбройните му други недостатъци и слабости, той притежава и онази почти необяснима склонност, да се захваща с предварително изгубени каузи, довела до безславен край не един и двама далеч по-значими позитивно мислещи оптимисти, малко над средната възраст.
***
съдържанието на настоящия сайт се обновява. това става не само и единствено чрез представяне на нови статии и постинги, но и с редактирането и обновяването на вече публикуваните. за да сте в пълна хармония с последните и най-нови версии на всеки един от тях, е необходимо периодично да препрочитате любимите си заглавия и категории.
***
ще ви бъдем изключително благодарни, ако своевременно ни сигнализирате за евентуални, забелязани от вас, нарушения на някои граматични, правописни, или не дай боже, пунктуационни норми! най-лесният начин за това е като направите коригиращ коментар под съответния материал. за по-взискателните от вас в страницата ‘контакти, щепсели и друга инфраструктура’ сме поместили съответен e-mail, на който бихте могли да изразите възмущението си от всичко, което предизвиква справедливия ви гняв.
***
възможността за коментар ще се открие пред вас само при едно допълнително кликване върху заглавието на дадена публикация или върху символа за коментари, който би трябвало да отразява актуалния им брой. характерна особеност на коментарите в сайта ‘saznc.com’ е, че при тяхното публикуване от коментиращите не се изисква да споделят каквито и да било лични данни. трите полета за лични данни под полето за коментар могат спокойно да бъдат оставени празни. в този случай коментарът ви просто ще се появи под името ‘анонимен’. ако, все пак, държите вашите коментари да се отличават от коментарите на другите, можете да си измислите някакъв псевдоним, например: ‘аристотел’ или ‘на лорд байрон брат му’. при определени обстоятелства, това би могло да придаде допълнителна тежест на вашия коментар. лошата новина в случая е, че коментарите в сайта подлежат на модериране и по тази причина за да се появят трябва да бъдат одобрени от главния редактор. както не веднъж вече е ставало на въпрос, този тип много често се държи като темерут и одобрява само коментари, които му харесват.
***
опцията ‘facebook like box’ не е активирана в блога по простата причина, че съдържателят му не притежава facebook-профил. водейки се от най-различни съображения, преди известен период от време, той направи поредния логичен извод, че наличието на персонален сайт, само по себе си, е напълно достатъчно средство за една пълноценна социална комуникация.
***
saznc.com е готов да публикува статии или други авторски материали на тези, които биха проявили интерес към обнародването им в сайта.
***
един приятелски съвет към читателите до 17 години: ако по някакво чудо, все още имате съмнения или колебания, каква да бъде професионалната ви ориентация, нашият приятелски съвет е да обмислите сериозно възможността за специализиране в перфектното овладяване (разбира се в рамките на възможното) на два езика за програмиране – с++ и/или python. едни достатъчно добре развити умения и компетенции в областта на тези два езика биха могли да бъдат идеална възможност не просто да си осигурите едно спокойно и достатъчно безоблачно, откъм притеснения при търсене на работа, бъдеще, но впоследствие да ви осигурят и възможността да развивате свои собствени проекти от най-разнообразно естество. включително и като … шекспироведи, например.
в тази връзка, и за да сме поне отчасти убедени, че от любимия ни сайт ще има наистина някаква, макар и минимална, но все пак реална полза, публикуваме един линк в youtube, благодарение на който, мнозина наследници на не особено състоятелни фамилии биха могли да избягат от незавидната съдба на вечно търсещи стабилен месечен доход за себе си и за близките си, спестявайки си до голяма степен неудобствата на онези работни места, които не носят по замисъла си някакви особено привлекателни страни или характеристики:
https://www.youtube.com/watch?v=TV9tSHFAFjg
***
приятни часове с програмата на saznc.com!
.