eп – лека атлетика 2014 (отборна надпревара)

.

Impression

.
днес, 21.06.2014 г., и утре в четири европейски града едновременно ще се проведе европейското първенство по лека атлетика на открито (отборна надпревара). в четири града защото отборите са групирани в 4 лиги.
първата лига, в която участват най-силните отбори, се нарича – ‘super league’, а състезанията тази година се провеждат в брауншвайг, германия. българия не е в тази лига.
втората лига се нарича –  ‘first league’, в която се състезават не толкова силните отбори. в талин. те се състезават в талин, столицата на литва. но българия не е и в тази лига. не е.
третата лига се нарича – ‘second league’, но не е втора. фактически. фактически е трета. нещо като нашата ‘в’ футболна група. е, ние сме тука! тука сме. участвъми. шо пък дън участвъми? мож дай трета атлетическа лига, ама лига. без да участвъми, ни мож са прифърлим у вторъта. ни мош!
***
25.06.2014 г.
българия зае почетното трето място в крайното класиране на завършилото преди два дни европейско първенство по лека атлетика – отборна надпревара. без да изпадаме в излишна еуфория, ето какви са най-добрите резултати на нашите атлети:
– ивет лалова – първо място на 100 и 200 м. в спринтовете;
– румен димитров – първо място на троен скок;
– радослава мавродиева – първо място в тласкането на гюле;
пред нас на първо и второ място излязоха отборите на маститите лекоатлети от швейцария и латвия, които ни отнеха и радостта от преминаване в по-горната лига.
има обаче и една наистина много важна и добра новина от това състезание: изпреварихме сърбия, която остана да ни диша прахта с 6 точки по-малко!
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *