десертът

.

2015_World_Championships_in_Athletics_logo

.
28.08.2015 г.
пекин, китай
световно първенство по лека атлетика
***
лекоатлетическата дисциплина ‘скок на височина’, при жените, по някакво писано или неписано правило, е една от последните в програмата на всеки по-голям форум. поднасят я на публиката накрая като един вид ‘десерт’ след основното ястие. ако се има предвид какви кифли са повечето от участничките, може би с пълно основание.
от известно време насам, тази теория съвсем точно се реализира в конкретна действителност чрез присъствието на една особено хармонично развита личност от германия, носеща недвусмисленото фамилно име jungfleisch, което по нашенски ще рече … ‘младо месо’. че е месо, месо е! че е младо, младо е! обаче, може и да скача! и то почти 2 метра, само с лека засилка! дъщеря на французин от мартиника и германка от прословутия баден – баден, младата атлетка е нагледно олицетворение на ползата от евроинтеграцията, която в повечето случаи дава наистина отлични резултати.
нашите очаквания за днес, свързани с участието на мирела демирева, се приземиха сравнително благополучно на деветата позиция, и така световната спортна активност на българските атлети завърши със силно дискусионния актив (с изключение на ивет, разбира се) от едно девето, едно седмо и едно четвърто място. съответно на демирева във високия скок, на ивет лалова в спринта на 200 метра, и най-впечатляващият ни успех – четвъртото място на габриела петрова в тройния скок, за което дори мнозина зад океана ни завиждат. едни презряни 12 см. не достигнаха на габи за да изпревари безпощадно казахстанката олга рипакова и заслужено да спечели престижния бронзов медал! при такова щастливо стечение на обстоятелствата щяхме рязко да прекъснем депресиращата негативна статистика, безпристрасно регистрираща сериозното ни изоставане в спортове, в които преди години, сърбите можеха само да ни носят куфара! освен всичко друго, щяхме да сме на малко по-равностойна позиция със самата сърбия, а може би щяхме да ги изпреварим и в крайното класиране по медали!
но до следващото световно първенство остават само някакви си две години! ей го къде е! тогава вече сърбите няма да ни се опънат! тес, сърби!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *