голови валежи

.

5099741

05.12.2014 г.
берое – лудогорец 0 : 4
***
слава богу, напоследък приятните поводи за отбелязване в българския шампионат изненадващо и все по-упорито придобиват характеристиките на константна величина и тази среща напълно се вписва в очакванията за футбол на прилично и добро шампионатно ниво!
( експериментът с намаляването на отборите в ‘а група’ до 12, засега дава отлични резултати. качеството на играта наистина значително се повиши, опровергавайки негативнити очаквания на мнозина коментиращи българския футбол, в това число и на съдържателя на настоящия блог, което, разбира се, си остава за негова сметка. )
заедно с победата над ‘локомотив’ сф с 5:1, ( може би един от най-качествените и стойностни футболни двубои в българския футболен шампионат през последните 20 години ) в предишния кръг, днес разградчани добавиха още едно малко бижу в колекцията си от брилятни исторически постижения и напълно заслужено могат да си почиват в радостно очакване на предстоящата разходка до мадрид, дядо коледа и празнични шопинг турове още преди последния кръг от есенния дял на първенството. заслужиха си и подаръците, и поздравленията!
значителна ‘вина’ за този доскоро нехарактерен за българската футболна действителност позитивен краен резултат в не малка степен имат и отличните условия, които футболните терени в разград и стара загора предоставят на играчите. ( въпреки изключително неблагоприятните метеорологични условия в района през последните дни, вследствие на продължителните валежи, довели и до наводнения. ) тези от майсторите на коженото кълбо, които притежават особено тънък усет за играта, успяват да реализират уменията си, и по този начин помагат на футболната общественост да направи по-лесно разликата между такива мачове и ‘здравите двубои с много борба’, на някоя разорана картофена нива, изпълняваща ‘по съвместителство’ и функциите на футболно игрище.
единствената причина за липсата на пълно спортно щастие у феновете може да бъде само една – минималното и до голяма степен спомагателно участие на наши, родни, български футболисти в това значително израстване на клубният ни футбол. тук надеждата ни е, че покрай близостта си с чуждестранните звезди, нашите любимци ще прихванат поне отчасти нещо от техните качества и повече няма да ставаме свидетели на ‘зрелища’ като това при срещата с отбора на малта.
а. асенов