все по-нормално

.

2015_UEFA_European_Under-21_Championship

.
20.06.2015 г.
прага, чехия
футбол, младежи
сърбия (21) – чехия (21) 0 : 4
европейско първенство по футбол, групова фаза
***
неумолимо и безвъзвратно, също като ускоряването на пазарния кръговрат на наливната бира по черноморието, елементарната логика възстановява естествения баланс и в специфичната и високочувствителна сфера, каквато е спортът, и футболът в частност. сръбският спорт постепенно се ориентира към онези позиции в международните класации, които в много по-голяма степен подхождат на социално-икономическото положение на страната и не хвърлят в недоумение специалисти и фенове с невъзможните му за обяснение феноменални постижения. това, от своя страна, прави нерадостната картина в родния спорт една идея по-оптимистична.
реалистите у нас, обаче, отдавна са наясно, че сериозни спортни успехи (от рода на тези по време на соца) едва ли скоро ще станат действителност и съвсем не си правят илюзии, че днес – утре, ще постигнем успехите на ‘любезните’ ни западни съседи.
междувременно, опитайте се да си представите как би изглеждала българия след победа над сърбия на финала на световното първенство по баскетбол след … 50 години! е, добре де, на европейското! а, нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *