‘берое – герой е!’ 2

.

BeroeLogo

.
09.07.2015 г.
берое – атлантис (клайпеда, литва)  3 : 1
първи предварителен кръг на лига европа
***
ако някой някога се е съмнявал в компетентността на спортните коментари в saznc.com нека прочете внимателно първата публикация със същото заглавие от 31.08.2013 г., в която още тогава отбелязахме най-важните достойнства на старозагорския тим.
след страхотния мач от четвъртък, всякакви съмнения в качествата на отборния и борбен дух на играчите отпаднаха окончателно. стара загора и футболният ‘берое’ са едни от малкото наистина светли лъчи в дълбоко нерадостните, като цяло, измерения на българския провинциален времево-пространствен континиум.
следващата седмица цяла българия няма да отлепи поглед от ‘малките’ (средно около 32 инча диагонал) екрани на плазми, и тук-там оцелели кинескопи, и ще се наслаждава на истинско футболно шоу с главни действащи лица играчите на берое и датския ‘брьондби’! очакват ни нови 180 минути футбол по същество и с европейско качество. за неудоволствие на областите видин и варна – на юг от кремъка на балкана! скандинавско хладнокръвие и тактическа дисциплина срещу балкански майсторлък и страсти нагорещени от южното слънце на горнотракийската низина до бяло … – зелените екипи на подопечните на хубчев! многообещаващи предпоставки за нова българска епопея след триумфа на лудогорец в шл на уефа. феновете в стара загора напълно ги заслужават!
***
точно на обратния полюс са емоциите в ловеч след първия предварителен кръг от турнира лига европа. и тук оценките ни за литекс напълно се оправдаха. треньорското присъствие на кр. балъков не успя да спре убедителното затъване на ловчанлии в добре познатата ни посредственост след напускането на хр. стоичков. жалко и за града, и за отбора! (може би обявеното днес назначение на люпко петрович за треньор ще размърда позатихналите трибуни в ловеч и освен лудогорец и берое от дълбините на българската провинция ще изплува още една формация на европейско ниво, пък току-виж и в ловеч се появила някоя нова трибуна!)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *