usopen 2016: балкански заговор срещу мъри

.

uso_share_logo_00000g1

.
05.09.2016 г.
ню йорк, сащ
тенис, мъже
а. мъри – гр. димитров  3 : 0
usopen 2016, 4-ти кръг
***
с беззъбата си игра срещу а. мъри г. димитров изглеждаше толкова … ‘неубедителен’, че някои анализатори прозряха тъмна конспирация за провал на британеца по пътя му към титлата на ‘usopen 2016’.
замисълът на пъкления план бил да се вдъхне фалшиво самочувствие и измамно усещане за превъзходство у мъри преди решителната среща с джокович, които фатално да го подведат при изграждането на стратегията му срещу сръбския колос.
едно от основните предимства на такъв развой било, че нашата звезда (която и без това безпощадно ясно осъзнавала, че в момента няма кой знае какви спортни аргументи срещу мъри) щяла да спести ценна енергия за по-достойно представяне на други състезания и събития, за които са необходими не по-малко усилия и добра кондиция.
***
07.09.2016 г.
ню йорк, сащ
тенис, мъже
к. нишикори – а. мъри  3 : 2
usopen 2016, четвъртфинал
балканският заговор срещу мъри … провален от японците! язък!
***
05.09.2016 г.
ню йорк, сащ
тенис, жени
каролина плишкова – в. уилямс  2 : 1
usopen 2016, 4-ти кръг
регистрираме този резултат не само заради победата на централноевропейската тенисистка над една от звездите на домакините, но и заради начина, по който беше постигната. освен нужната физическа форма плишкова показа и повече от рядко срещани спортен интелект и майсторство, които не останаха незабелязани от ценителите на женския тенис и си получиха заслужените аплодисменти в края на мача.
макар и твърде далечна и почти неосезаема, европейската връзка в този световен event, дава и на някои от по-южните европейци, минимални, но все пак налични основания, за някакъв вид съпричастност към добрата, за общоевройското дело, новина.
***
07.09.2016 г.
ню йорк, сащ
тенис, жени
каролина плишкова – а. кохун  2 : 0
usopen 2016, четвъртфинал
чехкинята каролина плишкова се очертава като новата европейска звезда в световния тенис. на моменти играе с удивителна лекота и точност, без излишни глезотии, забавяния, размотавания, претенции, масажи, тоалетни почивки, физиономии, гримаси, охкания или разни други циркаджилъци, така присъщи на някои други. обрана, спретната и … е, мъри правилно се е ориентирал.
***
08.09.2016 г.
ню йорк, сащ
тенис, жени
каролина плишкова – с. уилямс  2 : 0
usopen 2016, полуфинал
женската интрига на тазгодишния usopen е разрешена.
новите конкурентки на дългогодишната номер 1 са вече наистина неудържими и изобщо не се съобразяват със статистики и очаквания. за разочарование на мнозина от домакините, които и този пък организираха едно перфектно състезание и спортно събитие на световно ниво с идеални условия за игра на най-добрите в тениса и за наслаждение на зрителите.
***
08.09.2016 г.
ню йорк, сащ
тенис, жени
анджелика кербер – к. вожнячки  2 : 0
usopen 2016, полуфинал
големият преврат на върха в световната тенис-ранглиста е факт!
светът има нова номер 1 в тениса – германката анджелика кербер!
28 годишна, на върха на кариерата си. базирана в полша, между другото, но това едва ли има някакво особено значение в съвременния спорт, още повече в тениса, но по някакъв макар и минимален начин добавя нови аргументи в семантичното поле на словосъчетанието ‘европейска интеграция’. gut gemacht! weiter so!
а тази година женският финал на турнира ще е изцяло европейски. и много рус. чешко-полско-германски, по-точно. това, от естетическа, а както се оказва и от спортно-техническа гледна точка, никак не е лошо. даже напротив!
***
11.09.2016 г.
ню йорк, сащ
тенис, мъже
н. джокович – ст. вавринка  1 : 3
usopen 2016, финал
as a final conclusion, на usopen 2016, можем да констатираме комфортна европейска доминация в световния тенис!
добра работа! gute arbeit! bon travail! buon lavoro! buen trabajo! dobra robota! godt arbejde! dobrá práce! добар посао!
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *