а група – преди старта на пролетния дял на шампионата 2014 – 2015 г.

.

A-group

.
след доста продължителна зимна пауза, надпреварата за шампионската титла по футбол в българия от днес отново се завръща по терените и телевизионните екрани и отново ще къса нервите на феновете. промените в отборите са много, а някои и доста съществени, но както винаги saznc.com ще се спре само на тези от тях, които, чисто субективно, са интересни единствено на неговия своенравен съдържател.
може би малко изненадващо, но все пак ще започнем с ‘локомотив’ пд, който отново, за кой ли път, се опитва да се превърне във фактор в българския футбол. сериозна заявка в този смисъл са и няколкото нови зимните попълнения. доколкото определението ‘нов’, в българския футбол, би могло да важи за един спас делев, например. за наистина новото френско попълнение ласиман изгледите не са толкова лоши, предвид и на решителния победен гол в мача за купата с ‘локомотив’ сф.
има, обаче, още какво да се желае, що се отнася до физическата форма на младежа. а как точно карагерен ще партнира на достатъчно високо ниво в атака с мартин камбуров, тепърва ще стане ясно, въпреки че като за начало на сезона, победата над столичните ‘железничари’ никак не изглеждаше зле. поне що се отнася до желание и ентусиазъм и тази пролет пловдивчани отново стартират задоволително, да видим как ще завършат! още по-голяма става интригата около пловдивския локомотив, ако се има предвид и факта, че голяма част от акциите са ‘в ръцете на феновете’! в такова положение клубен отбор в българия до сега, май не е изпадал. дали пък няма да е за добро?
другият отбор, който стартира първенството с претенции е ‘литекс’. той обаче ще завърши сезона без джордан и менди. при всички случаи ще е любопитна картинка за наблюдение в този вид.
за ‘берое’ отдавна е ясно, че е един от сериозните играчи.
‘лудогорец’ демонстрира достатъчно добра форма, отстранявайки ‘берое’, така че още една предпоставка за напрегната борба на върха е налице.
‘левски’ е онова, за което мнозина си мислят, но там страстите са в такива мащаби, че всяко изказване би могло да се възприеме като предизвикателство за появата на  някакво суеверие, способно да спъне ‘сините’ по пътя им към върха.
ако, обаче, се съгласим с думите на ст. стоев, ст. треньор на отбора, че тази година първенството е по-силно, би трябвало да очакваме и по-качествен футбол. което, от своя страна, ще бъде в пълен синхрон и с леко променените финансови параметри, необходими за удоволствието да го следим от близо.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *