актуални и съществени въпроси

.

умна, интелигентна, културна, възпитана, образована, знаеща, талантлива. може ли антоанета стефанова да бъде български министър-председател?
защо?
***
– премиерският пост би бил едно голямо и сложно изпитание за човек като антоанета стефанова.
– да, несъмнено. но още по-голямо изпитание може би ще бъде за българските граждани. те, готови ли са да имат за премиер човек като антоанета стефанова? това сякаш е по-важният въпрос.
– антоанета стефанова – премиер! това би било истинска сензация! световна сензация! никоя друга държава няма да има премиер с толкова високо iq! уникален шанс за имиджа на любезното ни отечество! няма начин да загубим! мечка страх, мен не страх, г-жо премиер!
***
27.04.2021 г.
политическият психолог антоанета христова: шахматът няма нищо общо с ‘управлението на държавата!’.
верно!?
роналд рейгън – актьор, бивш президент на сащ.
арнолд шварценегер – актьор, бивш губернатор на щата калифорния.
може би г-жа христова иска да ни подскаже, че в бъдеще като премиери, министри и депутати ще имат право да бъдат избирани само хора, завършили точно определени специалности, в точно определини учебни заведения!?
нова висша школа за ръководни административни кадри. ново аонсу!
***
28.04.2021 г.
антоанета стефанова върна мандата за съставяне на правителство, връчен й от президента радев.
все пак … може би … това, в крайна сметка, е правелният ход. ми да се разходят още веднъж до урните някои хора и да гласуват, най-накрая, за тези, за които трябва! няма да им се счупят краката! нито ше им се изтрият папуците. впрочем, предстои още едно, последно действие от пиесата – връчване на мандат на трета парламентарна група. да видим дали от там няма да изскочи някой заек!
***
05.05.2021 г.
бсп върна мандата за съставяне на правителство. следват – предсрочни парламентарни избори. както се казва, ‘суверенът ще раздаде картите наново’. дано да ги раздаде правилно … ама, то пък какво означава ‘правилно’!? за едни ‘правилно’, за други … пък и всеизвестно правило е, че когато се раздават карти, раздаващият не вижда на кого какво дава. т.е. ‘раздаването на карти’ се основава на случаен принцип. какви карти ще ти се паднат е предоставено на случая и случайността. в този смисъл, коректно ли би било най-важните избори в държавата да се провеждат също на принципа на раздаването на картите – случайността!? ами – не! при изборите гласуващият трябва много добре да прецени за кого си дава гласа, т.е. на кого дава ‘карта за вход в парламента’.
***
11.07.2023
– … ц, ц, ц … какъв ум, какво нещо! тоз, а. асенов, сигурно сичката му е у ред и вечи кат са чуди ко да прай тръгнал нашия света и хората да упрая! … ц, ц, ц …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *